Så mange millioner kroner koster NemID-projektet

Det store prestige-projekt er ikke gratis. Læs om udgifterne og om hvem, der betaler for løsningen.

871 millioner kroner. Så meget koster det at udvikle og holde NemID-projektet kørende de næste fem år.

Det fremgår af et bilag til den aftale, staten har indgået med DanID, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Du kan læse mere om NemID-projektet her.

Finansieringen af de 871 millioner kroner ligger også klar og er fordelt mellem staten, private firmaer og bankerne, der overtog løsningen efter TDC.

"Udgangspunktet for DanID's forretninger er, at halvdelen kommer fra bankerne, 25 procent fra det offentlige og 25 procent fra private virksomheder," fortæller centerleder Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen (ITST).

Han pointerer, at der er tale om budgettal fra kontrakten. Første gang, ITST får indblik i DanID's faktuelle regnskab, er i foråret 2011.

Udgiftsposter
Af bilaget til aftalen mellem DanID og staten fremgår det også, hvordan udgiftsposterne i budgettet fordeler sig.

Den største post på 359 millioner kroner er "infrastruktur, personale og administration".

Den næststørste post på 265 millioner kroner er til "OTP, platform og enheder".

Denne post dækker over både "udvikling og drift af softwareløsningen, hardwareplatforme samt administration og udsendelse af nøglekort, og hvad der ellers skal til for at få autentifikations-infrastrukturen til at fungere," oplyser IT og Telestyrelsen.

Dernæst kommer posten "support" på 107 millioner kroner, og så er der afsat 50 millioner til "Central signaturserver" og 54 millioner til "Korttidscertifikater" (et rent bankanliggende, som IT- og Telestyrelsen ikke vil udtale sig nærmere om, red.).

Den mindste post på 16 millioner kroner går til "ITST specifikt", der af ITST selv beskrives som "udvikling og drift af PID/RID-tjenesten (omsætter certifikat til cpr-nr. for offentlige myndigheder, red.), udvikling og drift af nemid.nu, udvikling og drift af sikker e-post samt forskellige ydelser vedrørende risikoanalyser, statistik mv."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsvirksomhed ramt af "koordineret angreb": Vil ikke svare på om det har rødder i SolarWinds-angrebet
Leverandøren af netværksenheder SonicWall har meldt ud, at virksomheden har været offer for et cyberangreb. Men firmet vil ikke svare på, om det har relation til det store SolarWinds-angreb.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.