Artikel top billede

Så mange millioner kroner koster NemID-projektet

Det store prestige-projekt er ikke gratis. Læs om udgifterne og om hvem, der betaler for løsningen.

871 millioner kroner. Så meget koster det at udvikle og holde NemID-projektet kørende de næste fem år.

Det fremgår af et bilag til den aftale, staten har indgået med DanID, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Du kan læse mere om NemID-projektet her.

Finansieringen af de 871 millioner kroner ligger også klar og er fordelt mellem staten, private firmaer og bankerne, der overtog løsningen efter TDC.

"Udgangspunktet for DanID's forretninger er, at halvdelen kommer fra bankerne, 25 procent fra det offentlige og 25 procent fra private virksomheder," fortæller centerleder Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen (ITST).

Han pointerer, at der er tale om budgettal fra kontrakten. Første gang, ITST får indblik i DanID's faktuelle regnskab, er i foråret 2011.

Udgiftsposter

Af bilaget til aftalen mellem DanID og staten fremgår det også, hvordan udgiftsposterne i budgettet fordeler sig.

Den største post på 359 millioner kroner er "infrastruktur, personale og administration".

Den næststørste post på 265 millioner kroner er til "OTP, platform og enheder".

Denne post dækker over både "udvikling og drift af softwareløsningen, hardwareplatforme samt administration og udsendelse af nøglekort, og hvad der ellers skal til for at få autentifikations-infrastrukturen til at fungere," oplyser IT og Telestyrelsen.

Dernæst kommer posten "support" på 107 millioner kroner, og så er der afsat 50 millioner til "Central signaturserver" og 54 millioner til "Korttidscertifikater" (et rent bankanliggende, som IT- og Telestyrelsen ikke vil udtale sig nærmere om, red.).

Den mindste post på 16 millioner kroner går til "ITST specifikt", der af ITST selv beskrives som "udvikling og drift af PID/RID-tjenesten (omsætter certifikat til cpr-nr. for offentlige myndigheder, red.), udvikling og drift af nemid.nu, udvikling og drift af sikker e-post samt forskellige ydelser vedrørende risikoanalyser, statistik mv."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere