Artikel top billede

Nokias N8-telefoner skal tage kampen op med Android- og iOS-platformen. Men blot få uger efter lanceringen, er der strømproblemer med flere N8'ere.

Nokia erkender strømproblemer i iPhone-dræber

Flere eksemplarer af Nokias nye smartphone-flagskib N8 har enten problemer med at tænde eller slukke.

Den finske mobilgigant Nokia har hårdt brug for en iPhone-dræber og Android-knuser, fordi finnerne er ved at blive sejlet bag om førerflåden på det tilspidsede smartphone-marked.
 
Derfor er det ikke de bedste nyheder, at selskabets nye smartphone-flagskib, N8, først fik skubbet lanceringsdatoen to gange, og nu er blevet ramt af strømproblemer på enkelte enheder, der ikke vil tænde eller slukke. 
  
Det erkender Nokias executive vice president Niklas Savander over for netmediet Slashgear.
 
"Når man ser på det samlede antal N8'ere, så er det kun et lille antal, der er ramt. Men for den enkelte person, hvor strømmen ikke virker, er det selvfølgelig irriterende [...] De kunder kan kontakte vores kundeservice, fordi fejlen er dækket af vores standardgaranti," forklarer Niklas Savander til Slashgear. 
  
Skal indhente det forsømte
I lighed med Apples famøse antenneproblemer på iPhonen, er Nokias strømfejl næppe noget, der giver begejstring på direktørgangene.
 
For modsat Apples succeshistorie med iPhonen, så har Nokia seriøst brug for vind i sejlene
  
Det skyldes, at Nokias Symbian-baserede smartphones, hvor N8 er det seneste skud på stammen, har tabt store markedsandele i de seneste år.
 
Symbian-platformen havde således i 2008 en markedsandel på 52,4 procent. I dag er den skrumpet ind til 41,2 procent ifølge Gartner.
 
Til sammenligning viser en Gartner-optælling over andet kvartal, at Android nu er oppe på en markedsandel på 17,2 procent, mens Apples iOS ligger på 14,2 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere