Artikel top billede

Her er højdepunkterne i nyeste opdatering fra Apple

Med iOS 4.2 får brugere af iPad nu multitasking, app-mapper, Game Center og de helt nye funktioner AirPlay og AirPrint.

Computerworld News Service: Apple har netop annonceret, at opdateringen til iOS 4.2 er frigivet til brugere af iPad, iPhone og iPod Touch.

Med denne opdatering til Apples mobilstyresystem får iPad over 100 nye funktioner fra iOS 4 heriblandt multitasking, app-mapper, samlet indbakke, Game Center og helt nye funktioner såsom AirPlay og AirPrint.

Brugere af Apples iPad med iOS 4.2 installeret kan også leje tv-serier direkte fra iTunes Store.

Migrationen tilbyder endda også nogle få godbidder til brugerne af visse udgaver af iPhone og iPod Touch såsom en iOS 4.2-kompatibel Find My iPhone-app, der hjælper dig til at spore din håndholdte enhed, hvis den er blevet væk.

For at få opdateringen skal du sørge for at anvende iTunes 10.1 og derefter blot synkronisere dine iOS-enheder. Du bør da blive bedt om at installere iOS 4.2. Hvis opdateringen ikke er tilgængelig, så prøv synkroniseringsprocessen igen lidt senere.

På næste side kigger vi nærmere på nogle af højdepunkterne fra Apples iOS 4.2.

Højdepunkterne

AirPrint

AirPrint gør dig i stand til at printe direkte fra din iOS-enhed til en netværksprinter. Oprindeligt var planen at gøre det muligt at printe direkte til nyere AirPrint-kompatible printere eller printe til ældre printere via en delt forbindelse på en Mac eller pc.

Men som forventet trak Apple understøttelsen af delte printere tilbage og AirPrint fungerer således kun sammen med trådløse printere, der kan kommunikere direkte med iOS 4.2-enheder.

På nuværende tidspunkt er det kun Hewlett-Packard, der tilbyder printere, der er kompatible med AirPrint heriblandt Photosmart-, Officejet-, Officejet Pro- og LaserJet Pro-serierne af ePrint-kompatible printere.

AirPlay

Apples iPad, iPhone og iPod Touch, der kører iOS 4.2, kan anvende AirPlay til at streame billeder, music og video direkte til det nye Apple TV. AirPlay gør også iOS 4.2-enheder i stand til at streame trådløst til AirPlay-kompatible højtalere, der forventes at komme på markedet i de kommende måneder.

Find My iPhone

Hvis du ejer en iPhone 4, iPad eller den nye iPod Touch (fjerde generation fra sidst i 2010), så kan du gratis bruge Apples Find My iPhone-tjeneste uden et abonnement til Mobile Me.

Find My iPhone gør dig i stand til at lokalisere din mistede enhed på et kort, få den til at lave en høj lyd, så du kan finde den, eller få den til at vise en besked på skærmen såsom: "Jeg er blevet væk. Vær venlig at hjælpe mig med at finde tilbage til min stakkels ejer, som sikkert er meget bekymret for mig."

Det eneste, du skal gøre for at kunne bruge tjenesten, er at downloade applikationen fra iTunes.

Multitasking og mapper til iPad

Brugere af iPad får nu også mulighed for at lytte til musik fra Pandora, mens de browser på nettet, tjekker Twitter eller læser e-mails takket være iOS 4.2's evne til at gøre flere ting på samme tid. Brugerne af iPhone og iPod Touch har haft multitasking i et stykke tid og dette vil sandsynligvis være en velkommen tilføjelse for brugerne af iPad - på trods af debatten om Apples tilgang til multitasking i iOS.

På en lignende måde kan brugerne af iPad nu også placere applikationer i mapper for at spare plads på skærmen og pakke endnu flere apps ned på deres enheder. Du kan finde en komplet oversigt over funktionerne i iOS 4.2 på Apples website.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere