Artikel top billede

EU vil sikre dig hurtigere mobil bredbånd

Dit mobile bredbånd skal være hurtigere, mener EU.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen ønsker at gøre det mobile bredbånd hurtigere over hele Europa fra 2013 men mener, at medlemslandene er nødt til at gøre båndbredde tilgængelig så hurtigt som muligt.

EU-kommissær for den Digitale Agenda, Neelie Kroes, siger til EU's medlemslandes telekommunikations-ministre, at de hurtigt bør blive enige om en plan om at gøre mere radiospektrum tilgængelig til trådløs internetforbindelse fra 2013.

Kommissionen foreslår at etablere det såkaldte Radio Spectrum Policy Programme (RSPP) for at sikre, at det bliver gjort tilstrækkelig spektrum tilgængeligt til mobilt bredbånd - særligt 800 megahertz frekvensbåndet i forbindelse med skiftet fra analogt til digitalt tv.

Medlem af Europa-Parlamentet Catherine Trautmann byder RSPP-forslaget velkommen.

Forsigtighed er nødvendig

Hun mener dog, at kravet om adgang til 10 megahertz-spektret muligvis ikke vil være tilstrækkeligt.

Hun opfordrer også til forsigtighed i forhold til tidsplanen, som "sandsynligvis vil gennemgå en ekstra behandling."

Det er også visse bekymringer angående spektrum-underskud, hvor efterspørgslen på frekvensbånd er større end udbuddet.

Der er akut behov for at gøre mere spektrum tilgængeligt på en konkurrencemæssigt forsvarlig måde, mener Mark Falcon, der er chef for økonomisk regulering hos mobilselskabet Hutchison 3G. Kun fire procent af det brugbare spektrum anvendes i dag til mobil-tjenester, mens forsvaret anvender 30 procent.

Europa-Kommissionen har også planer om at lancere en offentlig høring om mobile roaming-priser forud for revideringen af EU-reglerne i juni 2011.

"Prisregulering bør altid kun være den sidste udvej og det er helt nødvendigt at overveje andre valgmuligheder, som kan bruges til at skabe et konkurrencepræget indre marked for roaming," siger Kroes. Kommissionen ønsker, at forskellen mellem de nationale priser og roaming-priserne kommer ned i nærheden af nul i 2015.

Stadig ikke i forbrugernes hænder

Selvom det er til forbrugernes fordel, at roaming-priserne falder, så er roaming-markedet stadig ikke konkurrencepræget og reguleringen af reduktionen i prisen på dataroaming er stadig ikke kommet på forbrugernes hænder.

"Når det handler om dataroaming, så er der seks lande på "A-holdet" - Danmark, Irland, Italien, Storbritannien, Sverige og Østrig - hvor den gennemsnitlige pris er under en femtedel af, hvad forbrugerne betaler i de 21 andre EU-medlemslande. I landene på dette A-hold betaler forbrugerne gennemsnitligt kun fire kroner per megabyte, mens de i alle de andre lande gennemsnitligt betaler knap 20 kroner per megabyte," påpegede Jim Niblett, der er formand for BEREC Expert Working Group on International Roaming.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere