Artikel top billede

Asus sigter benhårdt efter tablet-markedet

Selvom det er Apples iPad, der dominerer tablet-markedet, har Asus også store forventninger til det kommende år

Computerworld News Service: Asustek Computer - den taiwanske computerleverandør som skabte de første netbooks - regner med at kunne tage en tocifret procentdel af det globale tablet-pc-marked næste år og sælge så meget som 20 millioner bærbare computere.
 
Asustek tror, at den del af tablet-pc-markedet, som ikke tilhører Apple, vil opnå et salg på et sted mellem 10 og 15 millioner enheder næste år, og virksomheden regner med at hente en betydelig andel af det marked, fortæller selskabet i en udtalelse.

Meddelelsen kom efter Asusteks internationale salgsmøde for 2011, som fandt sted i denne uge.

iPad æder det meste 
Apples iPad forventes stadigvæk at komme til at dominere markedet for tablet-pc'er næste år, trods den stigende konkurrence fra en række andre enheder som for eksempel Samsung Electronics Galaxy Tab og Research in Motions BlackBerry Playbook.
 
Asustek håber at få sin del af kagen med flere nye produkter. Virksomheden har allerede fremvist adskillige konceptuelle tablet-pc'er, men Asustek fortæller, at den officielle lancering vil ske under det internationale forbrugerelektronik-show, som finder sted fra 6. januar i Las Vegas.
 
Virksomheden regner med at sælge 20 millioner enheder i 2011, heriblandt 14 millioner bærbare computere og seks millioner Eee pc netbooks. Hvis Asustek rammer det mål, så vil virksomhedens salg stige med 30 procent i forhold til 2010, mens netbook-salget nok vil forblive på samme niveau, siger selskabet.
 
Asustek havde solgt 7,8 millioner bærbare computere ved udgangen af tredje kvartal sidste år, og virksomheden mål for fjerde kvartal var på 3,1 millioner, hvilket samlet giver et salg på 10,9 millioner enheder i 2010.
 
I forhold til Eee netbooks så havde virksomheden solgt 4,5 millioner enheder ved udgangen af tredje kvartal og sigtede mod 1,5 millioner yderligere i årets fjerde kvartal, hvilket svarer til et samlet salg for 2010 på seks millioner enheder.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere