Test: Genial HD-boks til din fladskærm

WD TV Live HD Media Player er en af de nemmeste og mest snedige måder at få HD- og videofiler afspillet på dit tv. Boksen er den perfekte makker til din fladskærm, og prisen er attraktiv.

Test: Genial HD-boks til din fladskærm

For et år siden lancerede Western Digital en lille, smart boks, der kunne kobles til fladskærmen og afspille alverdens videofiler.

Den blev omgående et hit, og allerede et år efter er Western Digital klar med en efterfølger, der har fået et par forbedringer, som gør afspilleren endnu bedre - og endnu mere alsidig.

Den nye model hedder WD TV Live HD Media Player, og man kunne derfor tro, at den er i stand til at vise fjernsyn direkte. Men det kan den ikke.

Boksen virker udelukkende med videofiler, som du allerede har downloadet, eller med videoklip fra YouTube. Det vender vi tilbage til om lidt.

Virker kun som afspiller

Boksen er lille, let og larmer ikke. Den ligner en miniudgave af Western Digitals eksterne harddiske, der går under navnet MyBook. Men WD TV Live HD er ikke udstyret med nogen harddisk, og den fungerer udelukkende som afspiller.

Det kunne hurtigt afføde en masse buh-råb, men det er faktisk et af de smarte træk, som Western Digital har foretaget. For uden harddisk er prisen holdt nede, og afspilleren sælges i skrivende stund for cirka 900 kroner.

Du kan fodre den med indhold på flere forskellige måder. Den mest simple er at downloade video - eksempelvis nogle af de her gratis HD-filer - og smide dem på en USB-nøgle, som herefter sættes i WD TV Live HD.

Boksen forbindes med fladskærmen i stuen via HDMI-kabel og - voila - så har du sprød og lækker HD i stuen.

Du kan også koble en ekstern harddisk til WD TV Live HD, og hvis du virkelig vil have fuldt udbytte af afspilleren, kan du få den til at spille sammen med dit netværk og trække filer fra din pc eller et netværksdrev (NAS).

Husk nu kablet

Modsat sin forgænger kan nye boks fra WD gå på nettet - det er dog ikke trådløst. En kablet løsning er også fornuftig, hvis der skal hentes tunge HD-filer fra din pc eller til netværksdrev.

Men det er ikke alle, der har kablet internetforbindelse i stuen, og det er ikke sikkert, at konen vil klappe højt over æstetikken i at trække et kabel fra arbejdsværelset hen over gulvet i stuen til Western Digitals lille boks.

En løsning kan være at udnytte hjemmets eksisterende stikkontakter til at få internet, hjemmenetværk og boks til at lege sammen. Vi benyttede denne løsning fra D-Link, da vi testede løs, og det fungerede godt.

Du kan dog også få boksen til at virke trådløst, men det kræver, at du investerer i en USB-adapter. Her er en liste over kompatible adaptere, som virker med WD's boks.

Opdaterede sig selv

Da vi første gang satte internetkabel i boksen og tændte, fandt den selv ud af, at der var firmwareopdateringer klar, og med ét klik var vi i gang med at opdatere boksen uden selv at skulle downloade noget som helst manuelt. Smart.

Med den tidligere boks fra WD krævede det, at du gik på nettet på din pc, fandt firmwaren, downloadede den, smed den på en USB-nøgle og derefter satte den i boksen...Nu er metoden noget simplere.

Det er dog ærgerligt, at internetdelen ikke er særlig udbygget. YouTube og billeddelingssiden Flickr er de eneste muligheder for online indhold.

Under vores test hentede vi blandt andet det her HD-klip fra tv-programmet Mythbusters, som Discovery står bag. Det blev afviklet uden nogen nævneværdig ventetid eller nogen former for hakken på fladskærmen i stuen.

Men da YouTube endnu ikke er proppet med HD-indhold, bliver internetdelen i WD TV Live HD næppe noget, som du kommer til at bruge intensivt. Alt for mange klip på YouTube er nemlig fortsat noget skrammel optaget med elendige kameramobiler, og det fortjener ikke at blive blæst op på din 42 tommers fladskærm.

Minimalistisk menusystem

Fjernbetjeningen til WD's afspiller er en fiks sag på omkring ti centimeter, og den ligger godt i hånden. Den er udstyret med en lille håndfuld knapper, som er til at overskue: afspil, spol tilbage, spol frem, menu og så videre.

Der er ikke så meget at tage fejl af.

Eneste anke er, at fjernbetjeningen formentlig har udsigt til at blive oftere væk under sofaen end dens storebrødre, der virker med dit tv.

Selve menusystemet, som dukker op på fladskærmen, er i en minimalistisk stil og dejlig nemt at overskue. Heller ikke her er der meget at tage fejl af. Du kan afspille videofiler, musik, billeder, som er i forbindelse med boksen enten via netværk eller via en USB-nøgle eller - harddisk.

HD-video på fladskærmen

Boksens største styrke er, at den æder alverdens videofiler med stort velbehag. Du kan ude i højre side se en boks med en oversigt over de mange forskellige filer, som nemt sendes op på din fladskærm.

Dermed kan du gøre dit fjernsyn ære ved at sætte HD-materiale på, som matcher fjernsynets høje opløsning. Det ser blændende godt ud, og pludselig giver det mening, at du har givet flere tusinde kroner for dit husalter.

Alt i alt er WD TV Live HD en glimrende afspiller, der tilmed ikke er voldsomt dyr. Internetdelen er svag, mens muligheden for at afspille alverdens videofiler er i top. WD TV Live HD er et godt bud på den perfekte makker til din fladskærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere