Artikel top billede

Chrome-browseren basker Apples Safari i Danmark

Apples Safari-browser er blevet overhalet klart af Googles Chrome, der også tager kraftige markedsandele internationalt.

Efter indledende utryghed omkring sikkerheden har Googles Chrome-browser for alvor fået fødderne plantet solidt i den danske internettrafik.  
 
Foreningen af Danske Interaktive Mediers (FDIM) seneste browser-statistik fra november 2010 viser således, at Chrome-browseren version syv er oppe på en markedsandel på otte procent, hvilket er en fremgang på knap seks procentpoints.  

Det giver Google-browseren en fjerdeplads på listen over de mest populære browsere i Danmark.
 
Til sammenligning ligger blandt andete Apple-browseren Safari på femtepladsen med 4,7 procent anvendelse, mens Chrome endnu har et stykke vej op til Mozillas Firefox-browser, der ligger på tredjepladsen med en markedsandel på 12,3 procent.
 
Helt i toppen finder man Microsofts Internet Explorer 8 med en anvendelsesprocent på over 43, mens Internet Explorer 7 ligger på andenpladsen med en markedsandel på knap 25 procent.
 
Røre i browser-toppen
Uden for den danske andedam har Microsoft dog en mindre dominerende position, når folk vil se internettet igennem en browser.
 
I starten af året meldte statscount.com, at på det europæiske marked har Firefox med en markedsandel på 38,1 procent fortrængt Internet Explorer til andenpladsen med Windows-fabrikkens 37,5 procents opbakning fra europæerne. 
 
Hos W3Schools, der indsamler web-statistik fra sitets besøgende nybegynder-webudviklere, der benytter hjemmesiden, har Firefox en endnu mere dominerende position med 43,5 procent af besøgene på sitet, mens Internet Explorer blot har en markedsandel på 27,5 procent. 
 
"Disse fakta er ikke 100 procent realistisk, for andre hjemmesider har statistik, der viser, at Internet Explorer er en mere populær browser," skriver W3Schools da også på sin hjemmeside.
 
Analyse-sitet Net Applications viser da også, at Internet Explorer har en verdens-markedsandel på 57 procent, mens Firefox er på knap 23 procent.
 
Det tal var dog sidste år oppe på 66 procent, og det er hovedsageligt Googles Chrome, da har stjålet markedsandele fra Microsofts engang altdominerende browsere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere