Artikel top billede

Massefyring under opsejling hos Statens IT

En stor del af medarbejderne hos Statens IT står til at blive sendt på porten om en uge.

Der er massefyringer på vej hos Statens IT, der varetager it-driften for otte ministerområder og 90 underliggende styrelser, institutioner, råd og nævn med over 10.000 statsansatte slutbrugere. 

I en intern mail fra Statens IT, som Computerworld er kommet i besiddelse af, skriver direktør i Statens IT, Lone Strøm, at 20 til 24 medarbejdere i den 230 mand store organisation vil blive indkaldt til et møde mandag den 7. februar.

Der vil de så få stukket en fyreseddel i hånden.

"...vores bevilling i 2012 er kraftigt faldende. Det betyder, at vi allerede nu er nødt til at gribe ind for at overholde vores økonomiske ramme," skriver Lone Strøm i mailen som begrundelse for fyringsrunden.

"Og hvis vi ikke griber ind nu, er der risiko for, at økonomien løber af sporet med endnu alvorligere konsekvenser for organisationen og medarbejderne til følge," lyder det senere i brevet.

Alle berørte medarbejdere vil blive tilbudt hjælp til jobsøgning og psykologhjælp.

Uheldigt tidspunkt

Statens IT har været gennem en hård fødsel, siden ideen om styrelsen så dagens lys i 2007, hvor det var meningen, at centeret skulle servicere alle statens godt 80.000 medarbejdere.

I maj 2009 lyder det så, at centeret er røget på skrump med et markant mindre ansvarsområde under Finansministeriet, fordi hele projektet blev en halv milliard kroner dyrere end forventet.

Blot få måneder efter tog direktøren for det hele, Jan Cilius, sit gode tøj og gik.

Og selvom fyringsrunder aldrig kommer belejligt, så antyder mailen fra den nuværende direktør for Statens IT, Lone Strøm, at massefyringen kommer på et særdeles uheldigt tidspunkt for styrelsen, som har haft driftsansvaret for de otte ministerområder siden 1. januar 2010.

"Vi kunne som ledelse godt have ønsket, at vi ikke skulle igennem en afskedigelsesrunde på nuværende tidspunkt. Ikke mindst fordi vi stadig på mange måder er i gang med at få vores processer på plads, samtidig med at vi har flere større udviklingsprojekter i gang," skriver hun i mailen.

Dertil kommer det, at der senest i 2012 skal foretages en vurdering, om Statens IT skal udvides for at kunne servicere andre ministerområder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere