Artikel top billede

(Foto: Lars Bertelsen / Lars Bertelsen)

Prosa: Nej til fusion med HK

Der er ingen tegn på splid mellem fagforeninger midt under CSC-konflikten, siger Prosa, der afviser at ville acceptere et frieri fra HK.

Læs også: Forsker: Her er Prosas helt store problem

Hos fagforbundet Prosa afviser næstformand Hanne Lykke Jespersen, at Prosa og HK står over for en fusion.

Hun anerkender, som arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen også peger på, at it-faget er organiseret mange steder.

"It-faget er organiseret rigtig mange forskellige steder. Og det er noget, som er en udfordring for fagbevægelsen at kigge på, hvordan vi løser det problem," siger hun.

Men i samme åndedræt slår hun fast, at HK har bakket fuldstændigt op om den igangværende CSC-konflikt.

"Der har været fuld støtte. Vi har ikke noget som helst at udsætte på HK i denne situation," siger Hanne Lykke.

Fagforbundets navn er også trykt på de sympati-nøglesnor, som de lockoutetede deler ud i forbinderlse med konflikten.

Næstformanden understeger, at støtten ikke kun er i form af ord, men også i form af handling.

"Der er ikke noget som helst med, at de har været ude og forsøge at tage konfliktramt arbejde. Slet ikke," siger Hanne Lykke Jespersen.

Dårlig timing: Bejleri sat i bero
Hun fortæller, at det er rigtigt, at Prosa mange gange har diskuteret sammenlægning med HK. Men hun siger, at der ikke er noget på beding med det, og HK har heller ikke rejst emnet i forbindlese med den aktuelle situation.

"Der er slet ikke noget sådant på banen, og det ville også være en helt forkerte situation at diskutere det i," siger hun.

Hanne Lykke Jespersen peger på, at forbundene i stedet diskuterer, hvordan man i Danmark kan holde fast i forhandlinger frem for at få ultimative krav.

"Og det er vi enige med HK om. Det er det, som har højeste prioritet," siger Hanne Lykke Jespersen.

Fagforeningerne er enige om at bekæmpe, at arbejdsgiverne "bare bosser sig igennem".

Værd at kigge på stærkere konstruktion

Løsningen på fagbevægelsens udfordring, om at it-faget er organiseret forskellige steder, er ikke umiddelbart en sammenlægning, mener Hanne Lykke Jespersen.

"Det løses ikke bare ved en sammenslutning, fordi vi er organiseret i akademiker-organisationen IDA, Magisterforeningen, Finansforbundet, HK, Prosa - jeg kunne sikkert nævne flere, men det er i alt fald nogle af de store spillere."

"Det er vigtigt, at vi ikke lader os splitte på det, men at vi arbejder sammen. Men det er da værd at kigge på, hvordan vi gør konstruktionen endnu stærkere," siger hun.

Læs også: Forsker: Her er Prosas helt store problem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere