Artikel top billede

3 mister kvart milliard kroner efter norsk nitte

Kampen om at komme ind på det norske marked er færdig for teleselskabet 3, der nu kaster håndklædet i ringen og leverer sin 3G-licens tilbage med kæmpetab.

Teleselskabet 3 er færdig i Norge efter at have kæmpet i otte år om at komme ind i nordmændenes hjerter. 
 
Tirsdag leverede 3 så sin 3G-licens tilbage, som selskabet betalte 62 millioner norske kroner for (omkring 58,5 millioner danske kroner) i 2003.
 
3 har desuden betalt en årlig licensafgift på 20 millioner kroner til staten, siden 3 fik fingrene i sin stadig ubrugte 3G-licens, skriver mobilen.no 
 
Tilsammen løber licenstabet op i langt over 200 millioner norske kroner.
 
Dertil kommer administrations-omkostninger som eksempelvis rejseudgifter, advokat-salær og et hav af netværksmøder med mulige samarbejdspartnere.
 
"Det har hele tiden været vores hensigt at gå ind i Norge, men regnestykket gik ikke op," siger 3's presseansvarlige i Norge, Erik Hörnfeldt, til Inside Telecom
 
Usikkerheder og mangler
Ifølge 3 har selskabet egentlig følt sig velkommen i Norge, men operatørens krav om roaming-priser, opsigelser og garantier knyttet til fremtidige frekvensauktioner har ikke givet de ønskede resultater fra myndighederne.
 
"Til sidst sad vi med for mange usikkerhedsmomenter. Vi afslutter derfor det hele nu," lyder det fra Erik Hörnfeldt fra 3.
 
Han trækker på skuldrene over, at 3 aldrig fik startet en seriøs virksomhed op i Norge frem for at sende millionvis af kroner ud i ingenting.
 
"Skulle vi have lukket tidligere, eller har forudsætningerne undervejs ændret sig, så spørgsmålet er irrelevant? Det er nemt at være bagklog, blandt andet når man ikke når sine mål," siger 3's presseansvarlige i Norge til Inside Telecom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere