Artikel top billede

Mistanke om tal-fusk skaber vrede hos CSC-ansatte

Mistanke om regnskabsfusk for 430 millioner kroner skaber vrede hos danske CSC-ansatte, der er i konflikt. Læs her hvorfor.

De seneste dages afsløringer af mistanke om massivt regnskabsfusk hos CSC på 430 millioner kroner har sat sindene i kog blandt de danske CSC-ansatte.

Medarbejderne, der er midt i en arbejdskamp mod ledelsen, hvor våben som strejke og lockout er taget i brug, kæder nemlig regnskabsrodet direkte sammen med konflikten.

Det fortæller Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa. 

"Medarbejderne synes, at ledelsen jokker rundt i det, mens det er dem der skal betale," siger hun.

Næstformanden sætter flere ord på. 

"De er da vrede over, at ledelsen ikke gør deres job ordentligt. Og at nogle af dem (lederne, red.), der bliver sparket ud, får penge med på vejen. Og medarbejderne er vrede over, at det er dem, som kommer til at betale," siger næstformanden. 

Mens der bliver "skaltet og valtet" med virksomheden, bliver regningen sendt til de ansatte, forklarer Hanne Lykke Jespersen.

"For der kommer jo en regning, når man ikke kører sin virksomhed på en fornuftig måde," siger hun.
 
En del af CSC-medarbejderne giver udtryk for deres vrede i et debatforum på fagforbundets Prosas hjemmeside. Her kommer medarbejdernes meninger imidlertid kun til udtryk anonymt.

Men det er ikke så underligt, mener Hanne Lykke Jespersen.
 
Hun peger på, at det ganske enkelt er for farligt i forhold til ansættelsesforholdet hos CSC, at adressere sin vrede offentligt. 
 
"Det er jo noget med, at man gerne vil beholde sit job," siger hun og forklarer, at hun har forståelse for, at medarbejderne at være anonyme.  
 
Hun mener, at anonymiteten dermed ikke dækker over, at de vrede medarbejdere er bange for at stå ved kritikken, men over, at det er farligt i forhold til jobbet.

Sure debattører

I debatforummet på Prosas hjemmeside raser debattørerne.

"Nu har jeg hele dagen siddet og læst om regnskabsrod, regnskabsfusk, undersøgelser, og et ord er da sprunget frem i mine øjne, nemlig ordet FORSÆTLIGHED," skriver en debattør, der kalder sig "En alvorlig sur CSC'er".

Læs mange flere indlæg her.

Sagen efterforskes i øjeblikket af det amerikanske børstilsyn.

Desuden har CSC iværksat en såkaldt forensic-undersøgelse, der skal laves af uvildige revisorer.

CSC oplyser gennem firmaets eksterne pressebureau, at firmaets tidligere oplysninger om regnskabsforhold ikke har nogen sammenhæng med eller indflydelse på den aktuelle konflikt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere