Artikel top billede

"Vi er nu 100 ansatte, hvor vi for for tre måneder siden kun var 70," siger Niels Henrik Rasmussen, administrerende direktør, Secunia.

Dansk it-sikkerhedsselskab skovler penge ind

Dansk it-sikkerhedsselskab tjener flere millioner kroner hver måned. Se her hvordan.

It-sikkerhedsvirksomheden Secunia, som sidste efterår solgte
en del af butikken til Dansk Kapitalanlæg, har siden etableringen i 2002 været begunstiget af vækst i både antallet af medarbejdere og regnskabets nøgletal.

"Vi er nu 100 ansatte, hvor vi for for tre måneder siden kun var 70. I de første år fordoblede vi antallet af medarbejdere," men det er så også slut nu," siger Niels Henrik Rasmussen, administrerende direktør, Secunia.

Han forventer dog stadig at rekruttere, så Secunia inden årets udgang vil have i alt 125 medarbejdere.

"Jeg forventer ligeledes, at vi fortsætter udviklingen i den fakturerede omsætning om end også mere mådeholdent," siger Niels Henrik Rasmussen, som ikke må offentliggøre de konkrete forventninger.

Tiltrækker Brainpower

Sikkert er det, omsætningen voksede med 64 procent fra 2009 til 2010 til 97 millioner kroner, og at overskuddet landede på 25 millioner kroner.

Forklaringen på den gode vækst er ifølge direktøren, at "vi trækker international brainpower til Danmark". I øjeblikket har Secunia 104 medarbejdere med 17 forskellige nationaliteter. Mere end halvdelen af selskabets ansatte har udenlandsk baggrund.

Omsætningen hentes næsten ved salg til udlandet. Mere end 90 procent af Secunias sikkerhedsløsninger sælges til Nordamerika og Tyskland, Østrig og Schweiz. Meget går til rigtig store virksomheder i 'enterprise-segmentet', som der ikke er så mange af i Danmark.

"Derfor er naturligt, at vi eksporterer så meget, men nu har vi også en løsning til SMB-markedet, som vi skubber ud via partnere som Installers og Dubex," siger Niels Henrik Rasmussen.

Han fortæller, at konkurrenterne er meget venture-finansierede som for eksempel det amerikanske firma Qualys, der oprindelig var fransk.

Qualys har ifølge Niels Henrik Rasmussen modtaget omkring 375 millioner kroner i venturekapital. Herudover konkurrerer Qualys også med Foundstone og nCircle, der også er amerikanske.

Solgte 30,95 procent

I øvrigt vokser it-sikkerhedsmarkedet væsentlig mere end det generelle it-marked.

Eksempelvis hævder Gartner & Frost & Sullivan-rapporter, at gennemsnitsvæksten i it-sikkerhedsmarkedet er 18 procent, hvor den generelle vækst i it-markedet for tiden næppe sniger sig over to procent.

Sidste efterår købte Dansk Kapitalanlæg 30,95 procent af Secunia. Resultatet var nye folk i bestyrelsen og flere penge til udvikling. De resterende 69,05 procent ejer stifterne, det vil sige Niels Henrik Rasmussen, Haddi Zaman, Jakob Balle, Thomas Kristensen og Thomas Piil.

Den nye bestyrelse består af Jesper Johansen, Preben Damgaard, Niels Henrik Rasmussen, Thomas Zeihlund og Lars Neupart.

Forventningerne er, at omsætningen "vil stige kraftigt i de kommende år", og at også antallet af medarbejdere vokser om end altså knap så dramatisk som i de første år af Secunias levetid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere