Artikel top billede

Køb en forfremmelse for 300.000 kroner

Det er de færreste efteruddannelser, der kan bryste sig af, at 90 procent af eleverne bliver forfremmet, når de har bestået. Se her, hvor du skal søge ind, hvis du har talent for innovation og udvikling.

Innovation, forandringsledelse og forretningsudvikling er nøgleord, når det handler om den to år lange og 300.000 kroner dyre uddannelse Master of Management in Technology (MMT).

MMT-uddannelsen tilbydes to steder i landet. På DTU nord for København og på Aalborg Universitet (AUC).

MMT-uddannelsen har en del år på bagen og gennem tiden haft elever fra mange forskellige brancher heriblandt it-branchen. Eksempelvis har LM Ericsson, Logica Danmark, CSC Information Systems, GN Nettest, Grundfos, Hewlett-Packard, Ementor Denmark, NNIT, Nykredit Data og KMD alle haft medarbejdere gennem MBA-programmet Master of Management in Technology.

Uddannelsen er delt op i fire semestre. Der skal købes bøger med videre, og der er mulighed for at deltage på en eller to studieture alt efter, om man læser i Aalborg eller Lyngby.

De samlede omkostninger til at blive Master of Management in Technology løber i alt op imellem en kvart million og godt 300.000 kroner. Tidsmæssigt skal man regne med at bruge omkring to år på uddannelsen. Til gengæld bliver 90 procent af deltagerne ifølge forfremmet efter at have gennemført uddannelsen.

Masser af ekstern viden

Foruden egne lærerkræfter entrerer AUC og DTU også med en lang række af eksterne undervisere.

På AUC's hjemmeside figurerer eksempelvis Mogens Henriksen, underdirektør, Grundfos, Steen Hildebrandt, professor, Handelshøjskolen i Århus, Brian Møller, udviklingsdirektør, Bang & Olufsen, Dominique Jolly, professor, Ceram, Sophia Antipolis, Frankrig, Frank Piller, professor, Technische Universität, München, Per Boelskifte, professor, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Søren Christensen, professor, Copenhagen Business School (CBS) og Ole Steen Andersen, konsulent, Implement.

Elever fra MMT-uddannelsen i Aalborg har etableret en forening, MMT3000, hvor samtlige medlemmer er 'Executive MBA'er' fra Aalborg Universitet.
 
Foreningen, der har et fintmasket netværk hos ledere rundt om i landet, tilbyder blandt andet virksomheder at finde bestyrelsesmedlemmer gennem foreningen.

Sådan blev jeg en bedre leder

"Jeg er helt bestemt blevet en bedre leder," siger MMT-elev, der har siddet to år på skolebænken og er blevet 300.00 kroner fattigere.

Flemming Pentz Madsen it-chef i det nordjyske IT-centret, som er ansvarlig for it hos AMU i Nordjylland og Frederikshavn og Aalborg Handelsskole, er en af eleverne på MMT-uddannelsen.

Flemming Pentz Madsen gennemførte MMT-uddannelsen (Master of Management in Technology) fra Aalborg Universitet (AUC) fra 2008 til 2010. Vi har stiller ham fem skarpe spørgsmål.

Hvordan fandt du på at blive MMT'er?

"Jeg er cand. scient. i datalogi her fra Aalborg Universitet i 1990, og datalogiuddannelsen er generelt meget lidt ledelsesorienteret, så når man arbejder med projekt- og personaleledelse, kommer man hurtigt til at mangle nogle værktøjer. Jeg snakkede med min daværende chef i Logica om at tage uddannelsen."

"Uddannelsen udbydes af Center for industriel produktion, så der der mere produktionsingeniør og miljø over den end it. Rart at tage uddannelsen med produktindustri som fundament snarere end datalogi og it, Rart fordi det giver et andet perspektiv på det at drive virksomhed og ikke mindst projekter. 

It-branchen er blevet moden med hensyn til at gennemføre projekter. I har selv skrevet meget om store offentlige projekter, der er løbet løbsk. De kunne nok have lært noget af andre brancher, der er mere modne og vant til at håndtere store projekter."

Hvem betalte uddannelsen?
"Logica betalte uddannelsen til Master of Management in Technology, som løb op i omkring 300.000 kroner."

Er du blevet forfremmet, efter du blev færdig? (Det hævdes, at det bliver 90 procent)
"Jeg har skiftet til en anden branche, så det er lidt svært at sige. Men jeg har fået nyt job og en del af forudsætningen, for at få jobbet, var klart, at jeg har gennemført MMT, så på den måde kan man måske nok sige, at jeg er med i den forfremmelses-statistik."

Er du blevet en bedre leder?
"Ja, helt bestemt. Især på områder som strategi og forandringsledelse. På uddannelsen gennemgår man uanede mængder af ledelseslitteratur, og det er en fordel, når man senere står med en eller anden problemstilling. Så er det nemmere at finde relevant information om netop den problemstilling, når man kender teorien."

Kan du sætte ord på, hvordan du er blevet en bedre leder?
"Jeg har fået nogle modeller og teorier, som de problemer, man får hen ad vejen, kan sættes ind i. Nogle situationer bliver lettere at håndtere, når man har det beredskab i bagagen. Det bliver lettere at forstå problemerne og give et bud på at at håndtere dem. At jeg i dag mestrer 'ledelsesproget' og den tilhørende terminologi er en stor fordel, når jeg for eksempel holder præsentationer. Det giver en helt anden sikkerhed, når jeg stiller op foran andre ledere og er noget, jeg har haft stor glæde af i mange situationer, også i det job jeg har nu."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere