Artikel top billede

De vigtigste it-job i Danmark: It-chefen

It-Danmark 2011 Hos Prodesign, der designer briller, holder it-manager Michel Friis skarpt øje med ERP-systemer og den webløsning, der sparer virksomheden for 30.000 opkald om året.

Prodesign laver briller, danske briller. Det gør de så overbevisende, at der hvert år ryger 200.000 ordrer igennem butikken.

15 procent - eller 30.000 - af de ordrer kommer ind via Prodesigns website.

I årets løb er der med andre ord 30.000 gange, Prodesigns sælgere ikke behøver at tage telefonen for at modtage en ordre.

"Lanceringen af vores e-handelsløsning har været en stor succes. Der var ikke stor tiltro til, at det ville rykke så meget, for brillebranchen er generelt ikke langt fremme i it-skoene. Men vores løsning er enkel - det skal den også være - og den giver en fin besparelse og stor effektivitet," siger Michel Friis, it-manager i Prodesign.

Dermed bidrager it-afdelingen, der kører hjemmesiden og det bagvedliggende ERP-system, i høj grad til både at spare virksomheden penge og effektivisere hele organisationen.

ERP er rygraden

32-årige Michel Friis bruger sin arbejdsdag på at sikre, at ERP-systemet virker, som det skal, for ligesom i så mange andre virksomheder er det rygraden i organisationen, hvor opgaver, projekter og økonomi ellers ville hænge frit i luften.

"ERP-systemet er meget vigtig for driften af vores virksomhed," siger Michel Friis, som på en typisk arbejdsdag holder projektmøder med sine kolleger eller programmerer lidt.

Derudover bruger han og hans afdeling på fem mand tid på support til Prodesigns 125 brugere.

It-folkene i Prodesign har hvert deres speciale.

"I gamle dage troede vi, at alle skulle kunne alt, hvis der en dag var en, der forsvandt. I dag tror vi mere på, at man bliver ekspert inden for et område, og så må vi så finde en erstatning, hvis personen forlader os. Vi har en, der udelukkende udvikler. Vi har en med ansvar for vores server-pakke og infrastruktur; en sidder på support og et par stykker udelukkende med vores business intelligence-løsning," beretter Michel Friis.

It-afdelingen er vokset, siden Michel Friis startede for fem år siden.

Da var der kun to i it-funktionen; nu er de i alt seks.

"I gamle dage sad vi to mand og kunne alt. Det er for omfattende i dag, og vokser vi endnu mere, bliver der behov for meget mere planlægning og strategi i forhold til, hvad man vil. I dag det mere ad hoc, og det er fint, når vi ikke er større."

Ledelsen skal involveres

Men vokser virksomheden meget, ser Michel Friis sig selv som manden, der skal have ledelsen inddraget mere i it-beslutningerne.

"Jeg vil se det som min opgave at forklare ledelsen, hvordan vi får det hele til at hænge sammen it-mæssigt. Ledelsen ved ikke meget om detaljerne, så jeg er nødt til at sikre, at it-strategien følger med, for jeg er den eneste i ledelsen, der kan gøre det," siger han.

Inden han holder sommerferie, sørger han for at få lukket opgaverne. Ellers kommer de bare med ham på ferie.

"Vi kunne sidde her hele tiden, men vi er jo hele mennesker, så vi holder selvfølgelig fri i sommerferien. Men jeg vil nok kigge på vores iPad-projekt i løbet af ferien alligevel. Det er spændende."

Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere