Artikel top billede

Spotify-ansatte tjener kassen på firma-aktier

På halvandet år er de aktier, som musiktjenesten Spotifys ansatte ejer, steget med en faktor 50.

I begyndelsen af 2010 købte mange af musiktjenesten Spotifys ansatte aktier i virksomheden. Nu halvandet år senere er aktierne blevet 50 gange mere værd.

På mindre end et år er værdien af den (oprindeligt) svenske musiktjeneste Spotify tredoblet.

Da Facebook-kendissen Sean Parker i februar 2010 købte sig ind i Spotify, lød værdiansættelsen på 1,8 milliarder kroner.

Efter den seneste finansieringsrunde, der var overstået i juli, menes Spotifys værdi at være steget til 5,6 milliarder på trods af store underskud. Det skriver ComputerSweden.

På vej til Danmark

Spotify, der har svenske aner, findes i Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Holland, Storbritannien, Spanien og som det sidste nye - i USA.

Faktisk skulle tjenesten også være lige på trapperne herhjemme.

Blandt de store vindere ombord på vurderingsraketten er Spotifys medarbejdere. Ifølge moderselskabets 2010-regnskab fik medarbejderne i begyndelsen af 2010 tilbudt at købe aktier i firmaet for 40 kroner stykket.

Hvor mange, der benyttede sig af tilbuddet, vides ikke, men sikkert er det, at der blev solgt aktier for knap fem millioner kroner.

I dag er hver aktie omkring 2.000 kroner værd, hvilket betyder, at den samlede værdi af de ansattes aktier er steget fra knap fem millioner kroner til 235 millioner

Bag himmelflugten

Aktiekursens himmelflugt er ifølge ComputerSweden en realitet, efter at Spotify har været gennem flere finansieringsrunder, hvor eksempelvís russiske Digital Sky Technologies og de amerikanske investorer Kleiner Perkins og Accel har kastet store beløb efter Spotify.

Bilag fra moderselskabet, som i dag ligger i Luxembourg, og som ComputerSweden har fået aktindsigt i, viser beløbenes størrelse.

I februar tikkede 36 millioner kroner ind på kontoen, i juni godt 400 millioner og i juli yderligere 100 millioner kroner. Herudover er det også lykkedes Spotify at konvertere en gæld i størrelsesordenen 160 millioner til nye aktier.

Mens Spotify tjener penge i Sverige, ser bundlinjen anderledes dyster ud andre steder i verden. Moderselskabet kom for eksempel ud af 2010 med et underskud på 192 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere