Artikel top billede

NAND-flash kan afsløre kopiprodukter

Ny forskning viser, hvordan flashhukommelse kan bruges til at teste produkters ægthed.

Computerworld News Service: Det bliver sandsynligvis snart muligt for virksomheder, der producerer og handler med flashhukommelse, at afsløre kopiprodukter ud fra chippenes unikke "fingeraftryk" ved hjælp af en teknik, der er ved at blive udviklet af universitetsforskere.

Forskere ved University of California at San Diego og ved Cornell University har udviklet software til test af variationer i adfærden ved flash, der er unik for hver eneste chip, fortæller Steven Swanson, der er lektor ved UCSD og leder af universitets Non-Volatile Systems Laboratory.

Ved at køre den samme test på fabrikken og igen længere oppe i logistikkæden kan en virksomhed sammenligne resultaterne for at efterprøve om flashchippen er ægte, forklarer han.

Dette kan ifølge en brancheobservatør blive et brugbart værktøj.

"Der foregår megen forfalskning i logistikkæden," siger analytiker Roger Kay fra Endpoint Technology Associates.

Det kan være svært at opdage, da logistikkæden ofte er mere kompliceret, end at en enhedsproducent indgår kontrakt med en flashproducent om at levere chippene til en hel produktion af forbruger-devices, siger han. Systemleverandører er nødt til at kunne opfylde uventede stigninger i efterspørgsel, så de køber ofte mange små partier af chip på det åbne marked.

Kan forhindre forfalskninger

Der er ifølge Kay mange tredjeparter, der køber og sælger disse chip.

"Noget af det, de bruger mest tid på, er at kontrollere komponenternes ægthed og det er hårdt arbejde," forklarer Kay.

Swanson fra UCSD fremlagde sit teams forskning ved Flash Memory Summit i Santa Clara i Californien.

Her foreslog Swanson også andre anvendelser af teknologien: Nemlig til at forhindre forfalskningen af devices såsom mobiltelefoner og tablet-pc'er, der indeholder flashhukommelse.

"Teknikken kan også bruges af stater til at kontrollere om spioner har byttet en tjenestemands telefon ud med en tilsyneladende identisk men aflyttet telefon," påpegede han.

"Jeg tror, hvis nogen var motiveret, så kunne man godt gøre dette i dag," sagde Swanson og oplyste samtidig, at teknologien kan licenseres til producenterne, som vil oprette en database af resultaterne for hver af de chip, der udgår fra fabrikken. Ingen producenter har endnu kontaktet Swansons team.

Forskningen blev præsenteret for første gang i sidste måned.

Systemet anvender såkaldte "physical unclonable functions", der er variationer i fremstillingen, der er unikke for hvert element i hver flash-chip.

Swanson beskrev en sådan "fysisk uklonbar funktion", som hans team har arbejdet på, kaldet Program Disturb. Den anvender en slags fremstillingsfejl, der ikke påvirker den normale drift, men som kan påvises under testforhold.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere