Martin Thorborg forlader Spamfighter-bestyrelse

Martin Thorborg har forladt sin bestyrelsespost i sikkerhedsfirmaet Spamfighter.

Danmarks kendte iværksætter, Martin Thorborg, har forladt bestyrelsen i sit eget selskab, Spamfighter.

Allerede i 2007 trak Jubii-stifteren sig ud af den daglige drift af Spamfighter i Danmark, som han stiftede sammen med Henrik Sørensen i 2003, efter deres fælles Jubii-eventyr var slut.

Martin Thorborg fortsætter sit arbejde for virksomheden i afdelingen i Florida, hvor han bor sammen med sin familie.

Du trækker dig fra bestyrelsen i Spamfighter. Betyder det, at du har solgt din andel af selskabet?

"Nej nej, slet ikke, jeg ejer stadig 25 procent. Henrik (Sørensen, red.) og jeg har lavet forretning sammen i mange år, og vi kaster terninger om, hvem der sidder i bestyrelsen. Når der er et eller andet, ringer vi sammen og fikser det. Det er ret uformelt," siger Martin Thorborg.

Han forklarer, at det bare er upraktisk at sidde i bestyrelsen, når der hele tiden er ting, som skal underskrives, og han jo altså bor i USA.

"Så er det nemmest, at jeg ikke er med."

Hvor mange er i Spamfighters bestyrelse?

"Aner det ikke, jeg ved heller ikke, hvem det er. Vi har aldrig brugt bestyrelser til noget som helst. Bestyrelser er et krav fra myndighedernes side om, at nogen tager et ansvar. Henrik ringede for et par måneder siden og spurgte, om vi ikke bare skulle lave det om, inden der skal underskrives årsregnskab. Henrik tager sig af alt det formelle," siger Thorborg.

Martin Thorborg er fortsat på Spamfighters lønningsliste, og han passer kontoret, hjælper med PR og marketing og sparrer med Spamfighter-folkene, siger han.

"Spamfighter kører godt, og så går mine interesser et andet sted hen. Jeg bruger det meste tid på at vækste min iværksætterportal, Amino."

Uopvarmet pool på 30 grader
At spamfighter-kontoret ligger i Florida og ikke i Californien og Silicon Valley, som man måske kunne forvente, er der en enkel forklaring på.

"Vi mødte en pige, som vi syntes var dygtig, og hun boede i Florida, så derfor blev det her. Florida er også meget billigere end Californien, og tidsforskellen til Danmark er kun seks timer, mens den er ni i Californien. I Californien handler det mere om virksomheder, der har brug for venturekapital. Det har vi ikke."

Og så er vejret bedre i Florida end i Californien, mener Thorborg.

"Der er 28 grader her klokken otte om morgenen. Og jeg kan se, at poolen er oppe på 30 grader, og den er ikke opvarmet," lyder det gennem mobiltelefonen fra den anden side af Atlanten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack
Interview: Der er rigtigt meget, der tyder på, at det er en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hak, vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse. Se hvorfor her.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.