Martin Thorborg forlader Spamfighter-bestyrelse

Martin Thorborg har forladt sin bestyrelsespost i sikkerhedsfirmaet Spamfighter.

Danmarks kendte iværksætter, Martin Thorborg, har forladt bestyrelsen i sit eget selskab, Spamfighter.

Allerede i 2007 trak Jubii-stifteren sig ud af den daglige drift af Spamfighter i Danmark, som han stiftede sammen med Henrik Sørensen i 2003, efter deres fælles Jubii-eventyr var slut.

Martin Thorborg fortsætter sit arbejde for virksomheden i afdelingen i Florida, hvor han bor sammen med sin familie.

Du trækker dig fra bestyrelsen i Spamfighter. Betyder det, at du har solgt din andel af selskabet?

"Nej nej, slet ikke, jeg ejer stadig 25 procent. Henrik (Sørensen, red.) og jeg har lavet forretning sammen i mange år, og vi kaster terninger om, hvem der sidder i bestyrelsen. Når der er et eller andet, ringer vi sammen og fikser det. Det er ret uformelt," siger Martin Thorborg.

Han forklarer, at det bare er upraktisk at sidde i bestyrelsen, når der hele tiden er ting, som skal underskrives, og han jo altså bor i USA.

"Så er det nemmest, at jeg ikke er med."

Hvor mange er i Spamfighters bestyrelse?

"Aner det ikke, jeg ved heller ikke, hvem det er. Vi har aldrig brugt bestyrelser til noget som helst. Bestyrelser er et krav fra myndighedernes side om, at nogen tager et ansvar. Henrik ringede for et par måneder siden og spurgte, om vi ikke bare skulle lave det om, inden der skal underskrives årsregnskab. Henrik tager sig af alt det formelle," siger Thorborg.

Martin Thorborg er fortsat på Spamfighters lønningsliste, og han passer kontoret, hjælper med PR og marketing og sparrer med Spamfighter-folkene, siger han.

"Spamfighter kører godt, og så går mine interesser et andet sted hen. Jeg bruger det meste tid på at vækste min iværksætterportal, Amino."

Uopvarmet pool på 30 grader
At spamfighter-kontoret ligger i Florida og ikke i Californien og Silicon Valley, som man måske kunne forvente, er der en enkel forklaring på.

"Vi mødte en pige, som vi syntes var dygtig, og hun boede i Florida, så derfor blev det her. Florida er også meget billigere end Californien, og tidsforskellen til Danmark er kun seks timer, mens den er ni i Californien. I Californien handler det mere om virksomheder, der har brug for venturekapital. Det har vi ikke."

Og så er vejret bedre i Florida end i Californien, mener Thorborg.

"Der er 28 grader her klokken otte om morgenen. Og jeg kan se, at poolen er oppe på 30 grader, og den er ikke opvarmet," lyder det gennem mobiltelefonen fra den anden side af Atlanten.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"
"I begyndelsen var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skulle skifte til den andens side af bordet. Men så mødte jeg ledelsen i Huawei. Og jeg blev altså dybt imponeret over selskabets tilgang til udvikling og fokus på kundernes behov og på, hvor mange penge, man mener, at man skal bruge på research and development for at være sustainable over tid."
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.