Artikel top billede

Sådan bruger hackere opdateringer til deres indbrud

Når Microsoft udsender opdateringer for at lukke et hul, kan hackere "gå baglæns" i opdateringen og dermed finde vejen ind i for eksempel en DNS Server.

Computerworld News Service: Sikkerhedsvirksomheden Qualys har demonstreret, hvordan man kan baglæns analysere (såkaldt 'reverse engineering') en opdatering fra Microsoft for på den baggrund at skabe et denial of service-angreb til en Windows DNS Server.

Virksomhedens proof-of-concept gennemgår de skridt, hackeren kan tage for at angribe Windows, og Qualys understreger vigtigheden af at implementere Microsoft-opdateringerne så hurtigt som muligt efter den månedlige patch-tuesday-udgivelse.

Den opdatering, som Qualys har haft udgangspunkt i, lukker to huller i Windows DNS Server og har fået betegnelsen 'kritisk', som er Microsofts mest alvorlige trusselsvurdering.

Microsoft har sagt, at virksomheden ikke forventede, at sårbarheden ville blive udnyttet af angribere i denne måned, men Qualys proof-of-concept viser, at det meget vel er muligt.

"Vi analyserede opdateringen for at opnå en bedre forståelse af den måde, sårbarheden fungerer på, og vi fandt ud af, at sårbarheden kan udnyttes med få simple skridt," skriver vulnerability security engineer hos Qualy, Bharat Jogi, i et blogindlæg.

"Selv om det proof-of-concept, der er beskrevet nedenfor, demonstrerer et denial-of-service-angreb, så kan hackere med ondt i sinde muligvis være i stand til at få fat i pålidelig kodeeksekvering."

Hvem kommer først?

Qualys brugte et såkaldt 'binary-diffing'-værktøj kaldet TurboDiff til at sammenligne de rettede og de ikke-rettede versioner af de påvirkede DNS Server-filer.

Det hjælper sikkerhedseksperterne med at forstå de forandringer, der er blevet lavet for at kunne rette sårbarhederne ved hjælp af opdateringen.

Problemet er, at det samtidig kan hjælpe hackerne med at lære, hvordan sårbarhederne kan udnyttes og bruges mod systemer, der endnu ikke har modtaget opdateringen.

Da sårbarheden var blevet identificeret, opsatte Qualys to DNS-servere i laboratoriet og fik den ene til at gå ned ved hjælp af ganske få kommandoer.

Eftersom selve eksekveringen af angrebet kun kræver ganske lidt, anbefaler Qualys, at virksomhedens egne kunder gennemfører en scanning med sikkerhedssoftwaren QualysGuard, og at de "implementerer denne sikkerhedsopdatering så hurtigt som muligt."

Opdateringen til Windows DNS Server var en ud af to kritiske opdateringer, som Microsoft har udsendt i denne måned. Den anden rettede syv huller i Internet Explorer.

I forhold til Explorer-opdateringen advarer Microsoft sine kunder om, at der sandsynligvis vil dukke exploits op "inden for de følgende 30 dage".

Sikkerhedsekspert hos Lumension, Paul Henry går endnu videre og siger, at "vi arbejder med en tidsramme på 24 timer (efter offentliggørelsen af opdateringen, red.), hvorefter vi forventer at se brugbar exploit-kode."

Bundlinjen: Dagen efter Patch Tuesday kan hackere angribe ikke-opdaterede systemer, og derfor skal man sørge for at implementere alle sikkerhedsopdateringer så hurtigt som muligt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere