Harald Nyborg: Undskyld

Vi har behandlet sagen aldeles tåbeligt, indrømmer direktionen i postordrevirksomheden Harald Nyborg. Ledelsen har per brev sendt en undskyldning til deres kunde, Nicolas Larsen, der afslørede en sikkerhedsfejl i virksomhedens netbutik.

Ledelsen i Harald Nyborg-koncernen sendte mandag et brev med en uforbeholden undskyldning til den kunde, Nicolas Larsen, der i sidste uge afslørede et sikkerhedshul i koncernens netbutik - og bagefter blev truet med sagsanlæg, fordi han fortalte pressen om hullet.

- Vi har behandlet sagen aldeles tåbeligt, siger økonomidirektør Mogens Krammer, Harald Nyborg A/S, til Computerworld Online.

Han har også ledelsesansvaret for IT-systemerne i virksomheden og dermed for sikkerheden og driften af netbutikken.

At forløbet hidtil er blevet styret af den daglige leder af netsalget, Bjarne Pedersen, skyldes ferie, forklarer Mogens Krammer.

- At det er kørt så vidt skyldes, at det normalt er salgsafdelingen, der tager sig af henvendelser fra kunder, også spørgsmål angående netbutikken. Men det er ferietid, og Bjarne har nok følt sig lidt presset, siger Mogens Krammer.

Ramaskrig

Bjarne Pedersen valgte i sidste uge at true Nicolas Larsen med sagsanlæg, fordi han havde gjort pressen opmærksom på sikkerhedshullet.

Det gjorde blot sagen værre og udløste ramaskrig på Computerworld Onlines debatforum med tæt på 200 debatindlæg.

Gert Birnbacher, formand for Foreningen for Dansk Internet Handel, opfordrede netbutikkerne til at gå i dialog med kunderne frem for at sagsøge dem, når der påpeges fejl og mangler i butikkens opbygning.

Derudover har Harald Nyborg modtaget op imod 100 emails fra vrede kunder og læsere af Computerworld Onlines artikler. Det har gjort indtryk:

- Vi har haft en alvorlig samtale med Bjarne Pedersen. Det, han har gjort, er slet ikke en måde at behandle kunderne på, siger Mogens Krammer.

Ingen konsekvenser

Derudover får sagen ikke konsekvenser for driften af Harald Nyborgs netbutik. Bortset fra den aktuelle episode er ledelsen tilfreds med den måde, Bjarne Pedersen driver butikken på.

Mogens Krammer ser netbutikken som en forlængelse af virksomhedens postordreaktiviteter, hvor salget over nettet nu udgør en væsentlig andel med en omsætning på omkring to millioner kroner om måneden.

- På længere sigt er det ikke tilstrækkeligt med den e-handels-løsning, vi har i dag. Det er et standalone-system, der kører helt uafhængigt af vores øvrige IT-systemer, så en dag får vi brug for noget mere integration, fortæller Mogens Krammer.

Han slutter af med at understrege, at trods sikkerhedshullet på Harald Nyborgs hjemmeside har det aldrig været muligt at se kundernes Dankort-numre eller kontonumre i netbutikken, da betalingen varetages af andre udbydere.

Sikkerhedshullet, der blev afsløret i sidste uge, betød, at enhver kunne få adgang til at læse andre kunders ordrebekræftelser med navn og adresse samt en oversigt over varekøb.

Fejlen blev rettet sidste onsdag, få minutter efter Computerworld Onlines første henvendelse til Harald Nyborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere