Navision-ansatte indkasserer millioner fra Microsoft

Alene i dette kvartal skal Microsoft betale knap 50 millioner kroner til de medarbejdere i det tidligere Navision og Damgaard, der havde aktieoptioner. Navision-medarbejderne kan imødese lignende gevinster fire gange om året de næste otte år.

En række tidligere Navision-ansatte høster i disse dage den kontante gevinst efter Microsoft-opkøbet. Foreløbig knap 50 millioner kroner har verdens største softwarefirma belønnet dem med som betaling for deres aktieoptioner.

Microsoft har garanteret de ansatte i det tidligere Navision en meget favorabel minimumskurs for deres optioner, selv om Microsofts egne aktier ikke har en lige så gunstig udvikling. Det har fået medarbejderne til at stille sig i kø for at score gevinsten.

Medarbejdernes gevinst på optionerne afhænger af, hvilken kurs de selv skal købe aktierne til, men de heldigst stillede medarbejdere får en kurs, der er tre en halv gang højere, end de selv køber aktierne til.

Iifølge jurist i finansafdelingen hos Microsoft Business Solutions, Marianne Wier, skal softwaregiganten samlet af med et meget, meget stort beløb til de danske medarbejdere. Hun betragter Microsofts tilbud om en minimumskurs uafhængig af, hvordan aktierne klarer sig, som "lidt af en gave".

Gaveregnen fortsætter

Gaveregnen over de danske medarbejdere vil fortsætte. I alt har de ansatte i Navision, Damgaard og det fusionerede selskab haft 12 forskellige aktieprogrammer, fordelt på to hovedkategorier.

Computerworld Online har regnet sig frem til gevinsten gennem selskabets indberetninger til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Gevinsten på den ene af de to kategorier er 34 millioner kroner. Hvad medarbejderne, der har aktieoptioner under den anden hovedkategori, tjener, er ikke offentligt, men ifølge Computerworld Onlines oplysninger udgør de 34 millioner omkring 70 procent af det samlede beløb.

Marianne Wier oplyser, at Microsoft vil opleve tilsvarende krav fra medarbejderne hvert kvartal, indtil det sidste af de 12 aktieprogrammer udløber om otte år.

Hvis udbetalingen bliver lige så stor i fremtiden, så skal Microsoft af med knap 1,6 milliarder kroner over de næste otte år. Det svarer til cirka halvanden million kroner per medarbejder i gennemsnit. Men så forgyldte bliver de ansatte dog næppe.

- I denne omgang er der ekstraordinært mange medarbejdere, der vælger at realisere, og det kan enten være for at få nogle kontanter i hånden, eller fordi deres aktieprogram løber ud nu, siger Marianne Wier.

- Det er stort set alle de ansatte i det tidligere Navision, der er med i et af programmerne. Der var både programmer i Damgaard og Navision inden fusionen, ligesom der kom nye til efter fusionen, forklarer hun.

Marianne Wier understreger dog, at der er stor forskel på, hvor mange aktieoptioner medarbejderne har.

- Det afhænger både af, hvor længe de har været ansat i selskabet, og hvilken position de bestrider, fortæller hun.

Microsoft fremsatte i maj sit tilbud om at købe Navision for 10,8 milliarder kroner, og handlen blev gennemført i juli.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere