Artikel top billede

Gav hackere certifikat til Google-domæner

Hackere har tilsyneladende fået digitalt certifikat til alle Google-domæner fra en hollandsk myndighed.

Computerworld News Service: Ukendte hackere har fået kløerne i et digitalt certifikat til ethvert Google-website fra en hollandsk certifikatleverandør, oplyser en sikkerhedsanalytiker.

Kriminelle kan bruge et sådant certifikat til at foretage såkaldte man-in-the-middle-angreb målrettet brugere af Gmail, Googles søgemaskine elle nogen anden service drevet af Google.

"Dette er en joker, der gælder til enhver af Googles domæner," advarer Roel Schouwenberg, der er senior malware researcher hos Kaspersky Lab, i et e-mailinterview mandag.

"Angriberne kan forgifte DNS, præsentere deres site med det falske certifikat, og bingo, så har de brugerens loginoplysninger," siger Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security.

Man-in-the-middle-angreb kan også søsættes via spam med link til et website, der giver sig ud for at være for eksempel det rigtige Gmail-site. Hvis man som spammodtager fulgte dette link og loggede ind, kunne ens brugernavn og kodeord blive stjålet.

Detaljerne om certifikatet blev offentliggjort på Pastebin.com i lørdags. Pastebin.com er et offentligt website, hvor udviklere - heriblandt hackere - ofte offentliggør eksempler af kildekode.

Ingen advarsler

SSL-certifikatet (secure socket layer) er ifølge Schouwenberg gyldigt og blev udgivet af den hollandske certifikatautoritet DigiNotar. DigiNotar blev opkøbt tidligere i år af Vasco fra Chicago, som på sit website beskriver sig selv som "en leder i verdensklasse inden for stærk autentifikation."

Vasco har ikke svaret på en henvendelse om at kommentere sagen.

Sikkerhedsanalytiker og Tor-udvikler Jacob Applebaum bekræfter, at certifikatet er gyldigt, hvilket også bakkes op af SSL-ekspert Moxie Marlinspike på Twitter.

"Jep, har netop verificeret signaturen, *google.com-certifikatet fra pastebin er ægte," skriver Marlinspike.

Da certifikatet er gyldigt, vil browseren ikke vise nogen advarsel, hvis brugeren besøgte et website, der er underskrevet med dette certifikat.

Det står ikke klart, om certifikatet blev udstedet til hackerne på grund af en forsømmelse fra DigiNotars side eller via indbrud på virksomhedens website til udstedelse af certifikater.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere