Falske certifikater efterlader åben ladeport til Gmail

SSL-certifikater, der skulle sørge for sikkerhed omkring personlige oplysninger på nettet, flyder nu frit rundt blandt net-kriminelle. Googles navn bliver angivelig udnyttet.

Læs også:
300.000 IP-adresser udnyttet i certifikat-angreb

Den hollandske certifikat-udsteder DigiNotar blev i midten af juli hacket og mistede i den forbindelse herredømmet over rod-certifikater, som nu udnyttes af net-kriminelle.

Firmaet har efterfølgende indrømmet, at episoden har fundet sted.

Der er blandt andet tale om, at en hacker kan oprette falske SSL-certifikater, der giver kriminelle muligt at udgive sig for at være Google. Certifikater, der ser helt originale ud.

Brugeren får desuden aldrig information om, at der er problemer, fordi certifikaterne ser ud til at komme fra godkendt udsteder.

Denne smutvej til de personlige oplysninger genererer nu helt konkrete beskyldninger om, at 300.000 iranere har fået overvåget deres Google-mail via de certifikater, der er stjålet fra DigiNotar.

Det skriver BBC.

Det falske certifikat lægger sig populært sagt mellem brugeren og den server, der ellers skulle være sikret med Googles SSL-certifikat.

Mellemmanden kan derved overvåge trafikken, som ellers udgiver sig for at være krypteret.

SSL står for Secure Sockets Layer og er en krypterings-protokol, der skal sikre, at kun afsender og modtager kan læse informationen, der sendes imellem dem.

Danske problemer?
De fritsvævende certifikater har ikke direkte indflydelse på danske brugere, vurderer en sikkerhedsekspert.

"I øjeblikket er der ikke konsekvenser for danske brugere, men potentielt er alle i skudlinjen. Det kan godt ramme danske websider, der gør brug af certifikater af denne type," siger Peter Kruse fra firmaet CSIS.

Han peger desuden på, at der er problemer blandt de udbydere, som udsteder rod-certifikater.

"Fra internationalt hold er der massiv kritik omkring den sikkerhed, som udstederen - i dette tilfælde DigiNotar - har haft. Den er helt utilstrækkelig," siger Peter Kruse.

Den kritik understreges af, at der tilsyneladende er flere uægte certifikater på vej.

DigiNotar-hackeren er ikke bleg for at fortælle omverdenen, at der er flere falsknerier på vej. Han praler nemlig med at have adgang til fire andre certifikat-udbydere.

Det kan man læse i denne udtalelse fra fyren, der kalder sig COMODOHACKER.

Læs også:
300.000 IP-adresser udnyttet i certifikat-angreb


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.