Artikel top billede

Nu falder den endelige dom over Windows Phone 7

ComputerViews: Microsoft er klar til at udsende den hidtil største opdatering til Windows Phone 7, der skal gøre styresystemet fuldt ud konkurrencedygtigt mod Android og iOS.

Læs også:
Her er det nye Windows Phone 7.5: Mango

Windows Phone nærmer sig nulpunktet

ComputerViews: Det er nu mere end halvandet år siden, at Microsoft præsenterede sit bud på et moderne smartphone-styresystem, Windows Phone 7.

Selvom Windows Phone-produkterne for længst er begyndt at strømme ud på markedet, er der alligevel god grund til nervøse maver i Microsoft-land i de kommende måneder.

Selskabet er nemlig på vej med den hidtil største opdatering til Windows Phone 7, Mango.

Når version 7.5 - som den også kaldes - er frigivet, kan man med rimelighed sige, at det produkt, man sidder med i hånden, er det absolut bedste, Microsoft har at byde på på smartphone-fronten.

Der vil ikke længere være tale om en smartphone-platform, der er ved at blive formet og slebet til, men derimod om produktet.

Den forestående eksamen for Microsofts vedkommende er særligt afgørende i et dansk perspektiv. Mango er nemlig den første version af Windows Phone i en fuld dansk version.

Her er nyhederne i Mango

Som Computerworld tidligere har beskrevet, så er det i høj grad de professionelle brugere af Windows Phone 7, der kan se frem til Mango.

Blandt de mere end 500 nyheder byder Mango på muligheden for at gemme og dele Office-dokumenter via Office 365 og Windows Live SkyDrive.

Email-applikationen får også et løft, så man eksempelvis kan tilføje en specifik email-mappe direkte til startskærmen, og så kan man samle emails i tråde, så en længere dialog bliver mere overskuelig.


Emails kan samles i tråde i Windows Phone 7.5.

Af andre nyheder kan nævnes en tættere integration til Exchange-serveren og en Lync-app, så man kan benytte Microsofts unified communications-løsning, når man er på farten.

For brugere her i landet er den største nyhed dog naturligvis, at brugergrænsefladen nu er på dansk, ligesom der også kommer en dansk apps-markedsplads. Det er noget, der har været efterspurgt ikke mindst hos erhvervsbrugerne.

Dertil kommer, at Nokia, der har meldt sig under Microsoft-fanerne, kommer til at debutere med en smartphone, der kører Mango-versionen.

Med andre ord er der lagt op til den helt store eksamen, hvor Windows Phone-platformen skal vise, at den kan stå distancen både teknologisk og markedsmæssigt.

Her er den største udfordring for Windows Phone

Windows Phone ser ud til at have fået has på de værste børnesygdomme, og med den danske version på vej er der rent teknologisk ikke længere argumenter for, hvorfor WP7 ikke skulle fungere ganske glimrende for en dansk virksomhed.

Ja, faktisk er der meget taler for, at Microsoft-platformen med den tætte integration til Office-pakken, Sharepoint, Lync og Microsoft-cloud'en vil være et oplagt valg for mange danske virksomheder, der i forvejen har spenderet store summer på Microsoft-teknologier.

Dermed ikke sagt, at Microsoft kan begynde at juble, for der er en ganske afgørende barriere, der skal passeres, inden Windows Phone kan opnå betydelig markedsandel:

Forbrugerne - private som professionelle - skal overbevises om, at en Windows Phone-smartphone er ligeså 'cool' som en Samsung Galaxy S II med Googles Android eller en iPhone 4 med Apples iOS.

Uanset, om man kan lide det eller ej, er det et faktum, at smartphonen i dag er et livsstilsikon mindst ligså meget som det er et arbejdsredskab. Der er derfor ingen vej uden om for Microsoft - Windows Phone skal gøres lækkert og brandes.

Endnu kun minimal markedsandel

I den seneste opgørelse fra Gartner har Microsoft blot en global markedsandel på smartphone-markedet på 1,6 procent.

IDC har dog tidligere vurderet, at Microsofts allerede i 2015 kan have en markedsandel på 20,9 procent, primært på grund af samarbejdet med Nokia.

HTC, LG og Samsung er sammen med det særlige partnerskab med Nokia Microsofts mulighed for at bide fast i forbrugernes pengepunge.

Først og fremmest skal Windows Phone-platformen selv dog bestå eksamen, for hardwareproducenterne satser i sagens natur på de platforme, der hitter hos forbrugerne - hvilket i øjeblikket i høj grad vil sige Android.

Selvom Mango naturligvis ikke er den sidste opdatering af Windows Phone, kan det meget vel være den vigtigste.

Halvandet år er der gået, siden styresystemet blev præsenteret - det er en evighed på et smartphone-marked, der buldrer afsted uden at se sig tilbage.

Det er nu, at Microsoft skal hægte sig på førerfeltet teknologisk og markedsmæssigt. Det er nu, den endelige dom falder.

Læs også:
Her er det nye Windows Phone 7.5: Mango

Windows Phone nærmer sig nulpunktet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere