Artikel top billede

Windows Phone 7 er oplagt til integration med eksempelvis SharePoint. Foto: Mikkel William Nielsen.

It-chef: Derfor er Windows Phone 7 bedst for os

Windows Phone 7 er den mest oplagte smartphone-platform, hvis man i forvejen anvender Microsoft-teknologi.

Læs også:
Windows Phone 7 får drøje hug af analysefirma

Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy

EnergiMidt, der forsyner 176.000 jyske kunder med el og også leverer fiberbredbånd, er i gang med at teste Microsofts nye smartphone-platform, Windows Phone 7.
 
Af de 600 medarbejdere i energiselskabet er omkring halvdelen udstyret med en smartphone - både Android og iPhone - men Morten Knudsen Jensen vil som it-chef gerne standardisere smartphone-platformen.

Til det formål er Windows Phone 7 (WP7) det mest oplagte valg, mener han.

"Vi vil tilbyde et produkt internt til vores medarbejdere, som er knyttet tættere op imod vores systemer, end vi kan i dag. Vi er bygget så meget op omkring Microsofts infrastruktur med AD, Windows-klienter og SharePoint, at det her passer rigtig godt ind," siger Morten Knudsen Jensen.

"I dag kan vi godt bygge applikationer til både til Android, iPhone og Windows Phone 7, men vi vil gerne standardisere, så vi ikke bygger til tre platforme, når det er til intern brug," siger han.

I gang med at teste Windows Phone 7

I øjeblikket tester EnergiMidt derfor 25 Windows Phone 7-smartphones fra henholdsvis HTC og LG.

"Den umiddelbare tilbagemelding er, at den virker godt, og at det er nemt og intuitivt," siger Morten Knudsen Jensen.

"Den (WP7, red.) er ikke så avanceret som Android. Man kan ikke skrue på så meget, og den kan ikke så mange ting. Så den ligger nok midt imellem Android og iPhone, for iPhone er ligesom bare et koncept."

Rent modenhedsmæssigt er Windows Phone 7 dog endnu ikke, hvor platformen skal være.

Morten Knudsen Jensen afventer derfor en større opgradering af styresystemet, som Microsoft har lovet vil komme til efteråret.

Lige nu findes Windows Phone 7 nemlig slet ikke på dansk, og helt grundlæggende funktioner som copy/paste mangler også på platformen.

"Den er heller ikke så god til at tilpasse siderne i browseren, så der er nogle uhensigtsmæssigheder nu," siger Morten Knudsen Jensen.

Samtidig er det endnu ikke muligt at udnytte applikations-butikken Windows Marketplace til at udrulle applikationer internt i en organisation.

"Deres 'company-offer' er ikke på plads endnu, og rent faktisk har vi allerede udviklet nogle applikationer til intern brug, som vi har problemer med at få smidt ud til brugerne."

Derfor anvender EnergiMidt indtil videre deres Windows Phone 7-smartphones som udviklingsplatforme, hvor man godt kan lægge interne applikationer på.

Store planer om applikationer

Til de eksterne brugere har EnergiMidt allerede udviklet en applikation til iPhone, Android og Windows Phone 7, som man kan bruge til at måle sit elforbrug med.

Samtidig har man internt udviklet en applikation, der giver adgang til SharePoint, og det er Morten Knudsen Jensens plan, at endnu flere applikationer skal udvikles fremover.

"Vi har en masse kørende el- og fiberteknikere. Hvis vi bygger tidsregistrerings-systemer ind i telefonerne, kan det også give en værdi," lyder et eksempel.

It-chefen er ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste, når han skal vælge smartphone-platform:

"Det at kunne lave applikationer, der kan koble op imod virksomhedens systemer, så man kan bruge den til andre ting end bare til at ringe med."

Med en it-afdeling på 30 mand, der i forvejen kender Micrsofts teknologier til hudløshed, er læringskurven til Windows Phone 7-udvikling også til at overskue.

"Det er meget, meget nemt. Det er jo .Net og Silverlight, og det er vores systemudviklere flasket op med," forklarer Morten Knudsen Jensen.

Læs også:
Windows Phone 7 får drøje hug af analysefirma

Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere