Sådan flyttes 80.000 bankkunders data på én gang

Data og it-systemer, der holder styr på 80.000 bankkunder, skal i denne weekend flyttes fra et datacenter til et andet. Læs den detaljerede slagplan her.

Drejebogen har været klar i månedsvis. Styregruppen med medlemmer fra Spar Lolland og SDC har hver måned holdt møder om projektet, der startede helt tilbage i februar. Missionen er at flytte en hel bank på en weekend.    
 
"En ting er, om vi får data lagt rigtigt over. Vi skal også bruge helt nye systemer. Vi skal bruge Notes i stedet for Outlook og skal slå op i nye kundesystemer."
 
Det siger Gunnar Kappel, der er it-chef hos Finansbanken. Han har været med, siden banken hed Skandiabanken og var Danmarks største internet-bank.
 
Nu hedder ejeren Spar Lolland, og når hele banken skal flyttes, er det fordi, man her gerne vil samle al it på de samme systemer, og fordi indberetning til myndighederne bliver langt nemmere med et samlet system.
 
Flytningen betyder, at omkring 80.000 kunder og medarbejdere i Finansbanken fra mandag morgen i praksis får en helt ny bank. Alle data og it-systemer bliver nemlig flytter fra BEC (Bankernes EDB Central) til SDC (Skandinavisk Data Center.)  
 
Fredag eftermiddag klokken 17.00 lukker BEC for alle Finansbankens systemer og flytter i løbet af natten data til SDC. Her modtages de, konverteres og kontrolleres i løbet af lørdagen, inden Finansbanken i løbet af søndagen kan begynde at kigge på sit helt nye banksystem i et testmiljø.  
 
Og synes Finansbanken om resultatet, loader SDC data i produktion, forklarer Tina Schmidt, der er overordnet projektleder hos SDC.
 
"Og lige så snart de har sagt go til den, triller resten af toget. Og så er der ingen vej tilbage," siger Tina Schmidt.  
    
Beslutningen er truffet
Allerede torsdag formiddag fik hun go fra Gunnar Kappel og Spar Lolland om, at flytningen skal gennemføres. Hermed har SDC sammen med folkene bag projektet reelt passeret deadline for, hvornår det er muligt at rulle tilbage og fortryde overflytningen fra BEC til SDC. Men der kommer flere vigtige beslutninger i løbet af weekenden.
 
"Jeg synes, at det mest spændende tidpunkt er, når vi natten til mandag klokken 00.00 åbner for den nye netbank. For der er bare så mange ting, som skal spille," siger Tina Schmidt.  
 
Blandt andet skal hele infrastrukturen til banken på plads. Alle opsætninger hos Nets, der har den centrale styring af bankerne, skal falde på plads, forklarer Tina Schmidt.
 
Samtidig skal nyudviklede funktionaliteter, som eksempelvis et nyt handelssystem til banken, også sættes i drift.  
 
Hun forklarer, at der rundt omkring i SDC's systemer skal ændres en del opsætninger for at få Finansbanken op at køre. Nogle af tingene er det ikke muligt at afprøve fuldt ud på forhånd.
 
"Men vi har gennemført fire prøvekonverteringer. Her har vi kunnet rette fejl og passe til. Og når vi så kører den endelige konvertering, så har vi jo set, at det ser godt ud. Det giver ro i maven," siger Tina Schmidt.  
 

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.