Artikel top billede

Brian Mikkelsen ny it-ordfører for De Konservative

Det bliver et kendt kort, der skal repræsentere Det Konservative Folkeparti på it-fronten på Christiansborg. Hvor meget den nye it-ordfører ved om it, er dog stadig et åbent spørgsmål.

Den tidligere mangedobbelte minister fra Det Konservative Folkeparti, Brian Mikkelsen, er blevet udnævnt som it-ordfører for Det Konservative Folkeparti.
 
Partiet, der er blevet Folketingets mindste efter et fiasko-valg, har desuden udpeget Brian Mikkelsen til at bestride en lang række andre ordførerskaber.
 
Ud over at jonglere med informationsteknologien og være næstformand i folketingsgruppen skal Brian Mikkelsen også gabe over at være De Konservatives skatteordfører, erhvervsordfører, forbrugerordfører, forskningsordfører og idrætsordfører.
 
Det skriver Børsen.

Mange kasketter

Selv om De Konservatives stærkt minimerede folketingsgruppe tæller Mike Legarth, der har siddet som partiets it-ordfører indtil for nylig, er it-pilen havnet på Brian Mikkelsen.
 
Det kan umiddelbart synes noget besynderligt, da Brian Mikkelsen ikke har den fjerneste erfaring med hverken it- eller teleområdet.
 
Brian Mikkelsen har dog under Anders Fogh Rasmussens (V) og Lars Løkke Rasmussens (V) regeringer siddet som minister på forskellige områder, hvor der var store it-projekter under opsejling.
 
Det drejer sig om posten som kulturminister fra 2001 til 2008.

Derefter sad Brian Mikkelsen som øverste chef i Justitsministeriet i en periode, da Den digitale tinglysning var på tegnebrættet, og logningsbekendtgørelsen kunne fejre et års jubilæum. 
 
Indtil rød blok får dannet regering, sidder Brian Mikkelsen i dag som fungerende økonomi- og erhvervsminister. I den forbindelse har han blandt andet markeret sig med fortrydelser over, at Danmark har solgt sit kobber fra.  
 
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Brian Mikkelsen angående udnævnelsen til it-ordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere