Brian Mikkelsen ny it-ordfører for De Konservative

Det bliver et kendt kort, der skal repræsentere Det Konservative Folkeparti på it-fronten på Christiansborg. Hvor meget den nye it-ordfører ved om it, er dog stadig et åbent spørgsmål.

Den tidligere mangedobbelte minister fra Det Konservative Folkeparti, Brian Mikkelsen, er blevet udnævnt som it-ordfører for Det Konservative Folkeparti.
 
Partiet, der er blevet Folketingets mindste efter et fiasko-valg, har desuden udpeget Brian Mikkelsen til at bestride en lang række andre ordførerskaber.
 
Ud over at jonglere med informationsteknologien og være næstformand i folketingsgruppen skal Brian Mikkelsen også gabe over at være De Konservatives skatteordfører, erhvervsordfører, forbrugerordfører, forskningsordfører og idrætsordfører.
 
Det skriver Børsen.

Mange kasketter
Selv om De Konservatives stærkt minimerede folketingsgruppe tæller Mike Legarth, der har siddet som partiets it-ordfører indtil for nylig, er it-pilen havnet på Brian Mikkelsen.
 
Det kan umiddelbart synes noget besynderligt, da Brian Mikkelsen ikke har den fjerneste erfaring med hverken it- eller teleområdet.
 
Brian Mikkelsen har dog under Anders Fogh Rasmussens (V) og Lars Løkke Rasmussens (V) regeringer siddet som minister på forskellige områder, hvor der var store it-projekter under opsejling.
 
Det drejer sig om posten som kulturminister fra 2001 til 2008.

Derefter sad Brian Mikkelsen som øverste chef i Justitsministeriet i en periode, da Den digitale tinglysning var på tegnebrættet, og logningsbekendtgørelsen kunne fejre et års jubilæum. 
 
Indtil rød blok får dannet regering, sidder Brian Mikkelsen i dag som fungerende økonomi- og erhvervsminister. I den forbindelse har han blandt andet markeret sig med fortrydelser over, at Danmark har solgt sit kobber fra.  
 
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Brian Mikkelsen angående udnævnelsen til it-ordfører.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.