Artikel top billede

Brian Mikkelsen ny it-ordfører for De Konservative

Det bliver et kendt kort, der skal repræsentere Det Konservative Folkeparti på it-fronten på Christiansborg. Hvor meget den nye it-ordfører ved om it, er dog stadig et åbent spørgsmål.

Den tidligere mangedobbelte minister fra Det Konservative Folkeparti, Brian Mikkelsen, er blevet udnævnt som it-ordfører for Det Konservative Folkeparti.
 
Partiet, der er blevet Folketingets mindste efter et fiasko-valg, har desuden udpeget Brian Mikkelsen til at bestride en lang række andre ordførerskaber.
 
Ud over at jonglere med informationsteknologien og være næstformand i folketingsgruppen skal Brian Mikkelsen også gabe over at være De Konservatives skatteordfører, erhvervsordfører, forbrugerordfører, forskningsordfører og idrætsordfører.
 
Det skriver Børsen.

Mange kasketter

Selv om De Konservatives stærkt minimerede folketingsgruppe tæller Mike Legarth, der har siddet som partiets it-ordfører indtil for nylig, er it-pilen havnet på Brian Mikkelsen.
 
Det kan umiddelbart synes noget besynderligt, da Brian Mikkelsen ikke har den fjerneste erfaring med hverken it- eller teleområdet.
 
Brian Mikkelsen har dog under Anders Fogh Rasmussens (V) og Lars Løkke Rasmussens (V) regeringer siddet som minister på forskellige områder, hvor der var store it-projekter under opsejling.
 
Det drejer sig om posten som kulturminister fra 2001 til 2008.

Derefter sad Brian Mikkelsen som øverste chef i Justitsministeriet i en periode, da Den digitale tinglysning var på tegnebrættet, og logningsbekendtgørelsen kunne fejre et års jubilæum. 
 
Indtil rød blok får dannet regering, sidder Brian Mikkelsen i dag som fungerende økonomi- og erhvervsminister. I den forbindelse har han blandt andet markeret sig med fortrydelser over, at Danmark har solgt sit kobber fra.  
 
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Brian Mikkelsen angående udnævnelsen til it-ordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere