Chef-rokader i Mærsk-selskaber

Kortene i ledelsen i Mærsk Data-selskaberne er blevet blandet grundigt som følge af omstrukteringen, hvor de fem store selskaber bliver samlet i seks nye enheder. Et par af de nuværende chefer får ikke lov til at stå i spidsen for de nye enheder.

Der er ved at blive trykt nye visitkort og ændret på organisationsskemaet i Mærsk Data Gruppen.

Chefgruppen er i opbrud på grund af den omfattende omstrukturering, der omdanner fem firmaer til seks nye forretningsenheder.

Aktiviteterne i Mærsk Data, LEC, Mærsk IT, Organisator og Mærsk Data Defence bliver samlet i enhederne Maersk Data Transport, Mærsk Data Food & Agro, Mærsk Data Organisator, Mærsk Data Public, Mærsk Data Industries og Mærsk Data Defence.

- De gamle selskaber eksisterer fortsat i en overgangsperiode, men herefter forsvinder de fra forreste linje. Det varierer lidt fra selskab til selskab, siger administrerende direktør i Mærsk Data, Steen H. Knudsen, til Computerworld Online.

Pensioneret general som topleder

Topcheferne fra de fem selskaber er ikke alle fulgt med over for at blive chefer inden for de nye enheder.

Eksempelvis hedder den nye direktør for Defence fra 7. februar Henrik Ekmann. Han er i øjeblikket general i Forsvaret, men går på pension.

Mærsk Data Defences gamle direktør, Jimmy Andersen, vil fortsat være leder af aktiviteterne i Sønderborg, pointerer Steen H. Knudsen:

- Den overordnede chef for alle aktiviteter under Mærsk Data Defence bliver så Henrik Ekmannn, siger han.

Rasmus Krejsager bliver ny direktør for Mærsk Data Food & Agro, der overtager en del af LEC - tidligere Landbrugets EDB Centrals - område. Han har været i LEC siden 1988 og kommer fra en stilling som direktør for Forædlingsdivisionen.

Den hidtidige administrerende direktør for LEC, Kim Kruse Andersen, er fortsat en del af koncernledelsen og stedfortræder for Steen H. Knudsen.

To direktører fortsætter

Et par administrerende direktører fortsætter som direktører for to af de nye enheder.

Det gælder Olav Holst fra det nuværende Organisator, der fortsætter som direktør for det nye Mærsk Data Organisator. Forretningsenheden leverer IT-systemer til større foreninger og organisationer som A-kasser og fagforbund og interesseorganisationer.

Ligeledes bevarer Jens Christensen, administrerende direktør i Mærsk IT, en post i spidsen for en forretning, Mærsk Data Industries, der udvikler applikationer til erhverv som handel og service, finans og medier.

Mærsk-kendinge på nye poster

Som direktør for Mærsk Data Public, der udvikler IT-systemer til den offentlige sektor, er Jep Loft udnævnt. Han har arbejdet i Mærsk siden 1981 og har været i Mærsk Data siden 1998 i ledende stillinger - senest som underdirektør.

Bo Scheibye med 25 års baggrund i selskabet er udpeget til stillingen som direktør for Mærsk Data Transport, der bliver området for systemer til transport og logistik branchen. Ligeledes han kommer fra en stilling som underdirektør i Mærsk Data med ansvar for Maersk Sealand og Maersk Air.

Forberedt i halvandet år

Omstruktureringen har ifølge Steen H. Knudsen været på dagsordenen i halvandet års tid.

- Dels var vi blevet for store, hvor det har forvirret kunderne, at vi var i markedet under forskellige navne. Kunderne har haft svært ved at finde ud af, hvem de skulle snakke med, forklarer han.

Desuden har Mærsk Data-gruppen internationale ambitioner.

- Der hjælper det ikke, at vi hedder det ene og det andet og det tredje. I så fald får man ikke øje på os internationalt, forklarer Steen H. Knudsen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget Mærsk Data Gruppen har beregnet omstruktureringen til at koste. Som forberedelser til manøvren er der i løbet af 2002 også sket fyringer i de enkelte selskaber.

Således fyrede eksempelvis LEC 48 ansatte i oktober 2002. Selskabet beskæftigede i 2001 385 medarbejdere.

Omstillingsperioden er nu i fuld gang, men Steen H. Knudsen ønsker ikke at oplyse, hvornår den forventes at være gennemført.

Med hensyn til de resterende selskaber i Mærsk Data-gruppen, der omfatter i alt 30 selskaber, bemærker han kun, at enkelte firmaer måske senere vil kunne kommet til at indgå i de nye områder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere