IT-ministerium giver 2,5 mio. til e-handels-fiasko

Videnskabsministeriet har givet 2,5 millioner kroner til E-handelsfonden. Fonden vil det næste år vil bruge pengene på at mangedoble udbredelsen af e-mærket, der hidtil har været lidt af en fiasko.

En ny formand, en handlingsorienteret bestyrelse samt 2,5 millioner kroner fra Videnskabsministeriet skal næste år bringe det danske e-mærke på ret køl.

E-handelsmærket blev introduceret sidst i 2000, men har siden haft svært ved at fænge, og der er i dag således kun 100 danske web-steder, som har e-mærket, mens 17 er under vurdering.

Ny formand for bestyrelsen er Hans Henrik Højbjerg, der mener, at det nu er tid til, at e-mærket skal markedsføres, så udbredelsen kan mangedobles.

- Vi vil have fat i nogle af de butikker, der ikke har e-mærket, men som vi mener burde have det. Over for forbrugerne har vi ikke råd til de store annoncekampagner, men gennem en målrettet PR-indsats skal vi have det gjort klart, hvad e-mærket står for, siger han.

Den nye bestyrelse for E-handelsfonden består blandt andet af administrerende direktør Anders Chr. Andersen fra Dansk Industri og fungerende afdelingschef Birgitte Mikkelsen fra Finansrådet.

- Fonden har fået en mere erhvervsrettet bestyrelse, hvor den før bestod af repræsentanter fra interesseorganisationer. Det vi gerne vil sikre med bestyrelsen er, at vi ryger væk fra en etableringsfase til nu at få mærket markedsført, siger Hans Henrik Højbjerg.

Ud over markedsføring, skal der også bruges kræfter på at opdatere regelsættet, så e-mærket stiller større krav til virksomhedernes tekniske løsninger.

- E-mærket må gerne favne bredere end tidligere. E-mærket har ikke bare med handel at gøre, men handler også om, hvordan e-mail-adresser og andre data, som forbrugeren afgiver, bliver behandlet, siger Hans Henrik Højbjerg.

E-handelsfonden har lavet en driftsaftale med Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) om at lave analyser af de forskellige web-steder for at holde omkostningerne så variable som muligt.

Det koster mellem 1.875 og 6.500 kroner at få e-handelsmærket alt efter virksomhedens størrelse, hvorefter den årlige afgift er mellem 3.750 og 11.375 kroner.




IT-JOB

Sports Connection ApS

IT Business Developers

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere