IT-ministerium giver 2,5 mio. til e-handels-fiasko

Videnskabsministeriet har givet 2,5 millioner kroner til E-handelsfonden. Fonden vil det næste år vil bruge pengene på at mangedoble udbredelsen af e-mærket, der hidtil har været lidt af en fiasko.

En ny formand, en handlingsorienteret bestyrelse samt 2,5 millioner kroner fra Videnskabsministeriet skal næste år bringe det danske e-mærke på ret køl.

E-handelsmærket blev introduceret sidst i 2000, men har siden haft svært ved at fænge, og der er i dag således kun 100 danske web-steder, som har e-mærket, mens 17 er under vurdering.

Ny formand for bestyrelsen er Hans Henrik Højbjerg, der mener, at det nu er tid til, at e-mærket skal markedsføres, så udbredelsen kan mangedobles.

- Vi vil have fat i nogle af de butikker, der ikke har e-mærket, men som vi mener burde have det. Over for forbrugerne har vi ikke råd til de store annoncekampagner, men gennem en målrettet PR-indsats skal vi have det gjort klart, hvad e-mærket står for, siger han.

Den nye bestyrelse for E-handelsfonden består blandt andet af administrerende direktør Anders Chr. Andersen fra Dansk Industri og fungerende afdelingschef Birgitte Mikkelsen fra Finansrådet.

- Fonden har fået en mere erhvervsrettet bestyrelse, hvor den før bestod af repræsentanter fra interesseorganisationer. Det vi gerne vil sikre med bestyrelsen er, at vi ryger væk fra en etableringsfase til nu at få mærket markedsført, siger Hans Henrik Højbjerg.

Ud over markedsføring, skal der også bruges kræfter på at opdatere regelsættet, så e-mærket stiller større krav til virksomhedernes tekniske løsninger.

- E-mærket må gerne favne bredere end tidligere. E-mærket har ikke bare med handel at gøre, men handler også om, hvordan e-mail-adresser og andre data, som forbrugeren afgiver, bliver behandlet, siger Hans Henrik Højbjerg.

E-handelsfonden har lavet en driftsaftale med Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) om at lave analyser af de forskellige web-steder for at holde omkostningerne så variable som muligt.

Det koster mellem 1.875 og 6.500 kroner at få e-handelsmærket alt efter virksomhedens størrelse, hvorefter den årlige afgift er mellem 3.750 og 11.375 kroner.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.