Cap Gemini reagerede for langsomt på krise

Konsulent- og IT-servicekoncernen Cap Gemini Ernst & Young indkasserede et underskud på 3,8 milliarder kroner i 2002. Arbejdet med at integrere Ernst & Young i koncernen fik os til at reagere for sent på faresignalerne, erkender topchef.

2002 blev et elendigt år for konsulent- og IT-servicekoncernen Cap Gemini Ernst & Young.

Virksomheden har i det forgangne år kæmpet hårdt for at integrere konsulent-forretningen fra Ernst & Young.

Det afledte opmærksomheden fra den fremvoksende krise i IT-branchen og var ifølge administrerende direktør, Paul Hermelin, medvirkende årsag til, at Cap Gemini Ernst & Young fik røde tal på bundlinien i 2002.

Koncernen fik et underskud på 3,8 milliarder kroner mod et overskud i 2001 på 1,1 milliarder kroner.

Omsætningen dykkede med 16 procent til 52,4 milliarder kroner.

Og ansvaret for det økonomisk smæk ligger hos ledelsen, erkender Paul Hermlin.

- Vi burde have reageret allerede i marts 2001, hvor Oracle advarede om dårligere tider. Vi reagerede først i juni 2002, og det betaler vi prisen for nu, siger han til The Financial Times.

Distraheret af fusion

Topledelsen blev distraheret af arbejdet med at integrere Ernst & Young's konsulent-del i Cap Geminis organisation efter overtagelsen tilbage i foråret 2000.

- Vi var klar med en ny organisation i januar 2001 - i marts skiftede markedet rundt. Vi havde skabt en organisation ud fra forventningen om gode tider og var for optimistiske, konstaterer Paul Hermelin.

Han ser dystert på 2003 og forventer først positive tegn i starten af 2004. Det svarer til en lignende melding fra Accenture i februar-måned.

Koncernen er nu i gang med en omfattende spareplan, og den gav besparelser i andet halvår af 2002 på 1,3 milliarder kroner.

Outsourcing-forretningen udgør den største del af omsætning. I 2002 bidrog den med 27 procent af omsætningen mod 21 procent året før.

Salg af ydelser inden for offentlige administration og sundhed steg fra 16 til 26 procent af omsætningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere