CSC efterlyser konkrete initiativer i hvidbog

CSC savner flere konkrete initiativer og større fokus på økonomi i en hvidbog fra Videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen om en fælles offentlig IT-arkitektur, skriver avisen Computerworld.

IT-leverandøren CSC mener, at Videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen kommer med for få konkrete initiativer i en hvidbog om en fælles offentlig IT-arkitektur i Danmark.

CSC er dog tilfreds med initiativet og hensigten med hvidbogen.

- Det, vi nu alle venter spændt på, er, hvordan vi rent praktisk implementerer det her på tværs af stat, amter og kommuner, så det giver en effekt, siger Fritjof Lind, der er direktør for den offentlige sektor hos CSC, til avisen Computerworld, og fortsætter:

- For jeg gætter på, at de fleste efter at have læst hvidbogen vil spørge: Hvad nu, hvordan gør vi det her i praksis?

Hvidbogen beskriver, hvordan IT-samarbejdet i det offentlige skal forbedres, så stat, amter og kommuner bliver i stand til at udveksle informationer.

Hvidbogen foreslår en fælles offentlig IT-arkitektur baseret på åbne grænseflader og en flerlagsarkitektur.

Disse overordnede linjer er CSC enige i.

- Hos CSC synes vi, hvidbogen er et rigtig godt og klogt initiativ. Vi har manglet en klarhed om den offentlige sektors IT-arkitektur, og jeg tror, hvidbogen som ramme bliver et strålende arbejdsredskab, siger Fritjof Lind til avisen.

CSC efterlyser dog også mere fokus på økonomi, investeringer, TCO (Total Cost of Ownership) og afkast, ROI (Return On Investment) i hvidbogen.

Venter på godkendelse

Hvidbogen om en offentlig IT-arkitektur har været i høring siden slutningen af februar, hvor IT-verdenen har haft mulighed for at komme med bidrag til diskussionen om en fælles IT-arkitektur i stat, amter og kommuner.

Høringen er afsluttet, og det var meningen, at hvidbogen skulle offentliggøres i den endelige udformning i fredags. Den skulle danne grundlag for det videre arbejde med IT-infrastrukturen i det offentlige Danmark.

- Vi kan ikke offentliggøre hvidbogen endnu, da regeringen først skal godkende den, siger Mikkel Hemmingsen, underdirektør i IT- og Telestyrelsen, nu.

Han forventer ikke, at der kommer de store forandringer i den endelige udgave af hvidbogen sammenlignet med den version, der har været i høring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere