Millioner til trådløst bredbånd

Arrownet fik sidste år tilført 8,6 millioner kroner, og selskabet er nu i gang med en offensiv for at vinde kunder til sit trådløse bredbåndsnet. Pengene var med til at firedoble omsætningen, men der er stadig lang vej til overskud.

Det lille bredbåndsselskab Arrownet er på vej i en storoffensiv for at sælge trådløse internetforbindelser til Danmark.

Det skræmmer ikke Arrownet, at stort set alle andre på markedet flopper med trådløst bredbånd, også kaldet FWA.

Tværtimod har selskabet, der bygger på svenske Arrowheads danske forretning, tiltrukket investorer for til at udbrede sine trådløse opkoblinger.

I alt fik Arrownet sidste år 8,6 millioner kroner i kassen. Ny investor er Nordica Erhvervsinvestering, men hverken ventureselskabet eller Arrownets hovedejer og direktør, Henrik Lind, vil ud med, hvor mange penge der kommer fra Nordica. Det ønsker heller ikke at oplyse ventureselskabets ejerandel af Arrownet.

- Vi har investeret i Arrownet, da vi vurderer, at selskabets trådløse internetteknologi har store fremtidsperspektiver, siger Mogens Ullerup Kjær, der er direktør for Nordica Erhvervsinvestering.

Selskabet fik i januar tilladelse fra IT- og Telestyrelsen til at sælge trådløst internet (FWA) som alternativ til ADSL i Danmark. Tidligere koncentrerede Arrownet sig om at levere bredbånd over tv-kabler i selvstændige antenneforeninger, hvor Ishøj Fællesantenne er langt den største kunde.

Arrownet er det foreløbig eneste selskab, som har ytret interesse for de regionale licenser til trådløst bredbånd, som IT- og Telestyrelsen i foråret besluttede at udstede. En håndfuld selskaber fik allerede for to et halvt år siden licenser til landsdækkende, trådløse netværk.

Arrrownet har brugt sine venturemillioner på massive investeringer i trådløse internetforbindelser til 32 nye antenneforeninger og en håndfuld erhvervskunder i 2002.

Millionerne falder på et tørt sted, da Arrownet kom ud af 2002 med et underskud på 10,5 millioner.

- Underskuddet i 2002 skyldes de store investeringer i trådløse internetforbindelser, som har firedoblet vores omsætning i forhold til 2001, siger Henrik Lind, administrerende direktør i Arrownet.

Omsætningen landede på 24 millioner kroner sidste år.

ADSL-alternativ skaber vækst

Henrik Lind oplyser, at selskabet i dag har 31 ansatte mod 18 i 2001.

- Vi regner med at nå op på 40 ansatte og få overskud i år, siger direktøren.

Henrik Lind oplyser, at Arrownet vil investere et tocifret millionbeløb i udbygningen af trådløst bredbånd og forventer at dække størstedelen af Danmark i 2005.

Arrownet leverer i dag internet til flere end 40 antenneforeninger over hele landet, og selskabet har over 14.000 betalende kunder. Selskabet får ifølge Henrik Lind 1000 nye kunder om måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere