Artikel top billede

Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, har flere bud på, hvordan Danmark skal digitaliseres.

S-politiker: Her er de tre vigtigste it-emner

Socialdemokraternes it-ordfører er blevet kaldt nørd og er en af de få it-politikere, der har reel it-erfaring fra erhvervslivet. Læs her, hvilke tre it-dagsordner den 30-årige politiker vil kæmpe for.

Læs også:

Her er Brian Mikkelsens fire største it-idoler

Galleri: Her er alle de nye it-politikere på Christiansborg

30-årige Trine Bramsen er Socialdemokraternes nye it-ordfører, og hun har med en baggrund i it-verdenen en ambitiøs målsætning med digitaliseringen i den offentlige sektor.
 
"Jeg vil ikke som politiker - og slet ikke som Socialdemokraternes it-ordfører - frede områder for it-indblanding. Det ville svare til at konstatere, at udvikling er umulig på enkeltstående områder. Og det hverken tror eller håber jeg, er tilfældet," siger Trine Bramsen om sin kommende tid på Christiansborg.
 
Ensretning af processer
Hun indskyder dog samtidig, at det i høj grad bliver op til embedsværket at vurdere, om enkelte områder ikke egner sig til digitalisering.
 
"Jeg har dog umiddelbart svært ved at pege på et eneste område, der ikke rummer en eller anden form for digitalt udviklingspotentiale," fortsætter Socialdemokraternes it-ordfører, der peger på, at myndighederne først og fremmest skal have styr på sine administrative processer samt sikre intern ensretning.
 
Ellers bliver det både svært og dyrt at digitalisere. Hertil kommer, at vi skal arbejde på tværs af fagområder og turde lave de fornødne investeringer i digital forvaltning - også selvom de rækker længere ud i fremtiden end valgperioderne," fortæller Trine Bramsen.
 
Bliver kaldt nørd af vennerne
Trine Bramsen kommer som en af de få it-ordførere på Christiansborg med reel it-erfaring, som stammer fra hendes fem år hos konsulenthuset Deloitte Business Consulting.
 
Her har hun har arbejdet med processoptimering og digitalisering for en lang række private og offentlige organisationer som eksempelsvis Forsvaret og Carlsberg, hvor hun ligeledes har stiftet bekendtskab med en lang række spillere på den danske it-scene.  
 
"Derfor har jeg god indsigt i flere af de muligheder og udfordringer, som branchen står overfor. Herudover har jeg siddet i Forbrugerrådet de seneste år, hvorfra jeg også kender branchen fra et mere kommercielt perspektiv," forklarer Trine Bramsen til Computerworld.
 
Udover hendes professionelle bedrifter har hun efter eget udsagn også som privatperson en meget nysgerrig næse, når det kommer til digitaliseringen.
 
"Min familie og venner har ofte beskyldt mig for at være henholdsvis teknologi-nørd eller IT-pedel - og jeg har altid været beæret over titlerne," siger Trine Bramsen.
 
De tre vigtigste områder
Socialdemokraternes nye it-ordfører peger på tre konkrete områder, hvor Danmark skal have justeret sin digitaliseringsindsats markant.
 
"Vi skal først og fremmest have øget digital understøttelse af processer i både private og offentlige organisationer - herunder også diskussioner om anvendelse af skyer, sikkerhed, forbedring af leverandøraftaler og mulighederne og begrænsningerne inden for open source," siger Socialdemokraternes nye it-ordfører.
 
Hun nævner desuden udvikling af velfærdsteknologiske løsninger og styrket uddannelse samt forskning inden for de teknologiske fag som hendes kamp-områder i det nye Folketing.
 
SAP-chef er den stærkeste
Hvis hun kigger ud over det ganske it-landskab - både herhjemme og i det store udland - fremhæver hun den danske SAP-direktør, Jim Hagemann Snabe, som Danmarks mest magtfulde it-person.
 
"Jeg har fulgt Jims ledelse af SAP de seneste år. Og jeg har stor respekt for firmaets udvikling, hvor der med udgangspunkt i en innovativ og international organisationskultur leverer stadig stærkere standard- og specialløsninger, der er fundamentet for en lang række virksomheder i alle størrelser," siger hun.
 
Når det kommer til at udpege et it-idol, skal vi derimod over Atlanterhavet.
 
"Hvis nogen i moderne tid virkelig har forstået at få udvikling og forretning til at gå hånd i hånd, så er det Steve Jobs. Det kan man ikke have andet end dyb respekt for," lyder det fra Trine Bramsen.

Læs også:

Her er Brian Mikkelsens fire største it-idoler

Galleri: Her er alle de nye it-politikere på Christiansborg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere