BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

Danske hospitaler skal til at inddrage patienterne og it-løsninger i langt højere grad end tidligere. Det kan dog godt tage mange år, før løsningerne ikke hoster og sukker fra sygesengen.

Læs også:
It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne

Her er Danmarks blodigste it-skandale

Patientinvolvering og telemedicin.

Det er to hotte nøgleord hos Danske Regioner, der i dag præsenterede sine strategier for netop patientinvolvering og udrulningen af telemedicin, hvor de menneskelige og økonomiske potentialer er enorme.

De to områder udgør i alt 24 sundheds-it-pejlemærker, der i dag blev præsenteret under parolen "fra pæne ord til håndgribelige resultater" foran godt 80 personer fra sundhedssektoren, universiteterne og medico-industrien, der var trommet sammen hos Danske Regioner på Østerbro i København.

Din viden - dine data
Patientinvolveringen, eller patient empowerment som regionerne kalder det, handler i høj grad om, at personerne bag de omkring en million årlige indlæggelser på hospitalerne - det vil sige dig, mig og vores pårørende - i højere grad får indsigt og styring over deres egne sundhedsdata i form af samtykke-erklæringer om datadeling.

Derudover skal denne data-deling kunne ske på tværs af hospitaler og praktiserende læger, og danskerne skal derudover have mulighed for at booke behandlingstider, som man kender det fra flyrejsen eller biografturen. 

"De store spørgsmål er stadig, hvordan vi spørger danskerne om deres behov, og hvordan vi kommer i gang. Derudover har vi også en udfordring med de mange ressourcesvage danskere," fortæller koncerndirektør Svend Hartling fra Region Hovedstaden ved fremlæggelsen af patient empowerment-strategien

Red liv i ambulancen
Efter patientinvolvering er fremlagt, så tager vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, ordet og fremlægger regionernes strategipapir for, hvordan telemedicinen skal implementeres i Danmark.

Inden for ét år er det målet, at der kommer obligatorisk tele-opkobling mellem ambulancer og specialister på hospitalets akutmodtagelse, så flere danskere kan reddes på vej mod hospitalet, hvis hospitalet eksempelvis kan kigge med i hjertediagrammet i ambulancen.

Samtidig skal hospitalerne også bruge webcam til inddragelse af specialistkompetencer på tværs af hospitalerne, mellem sengeliggende patienter hjemme i stuen og hospitalet. Derudover skal hospitalerne også have afklaring på, hvor meget videokonferencer egentlig kan bruges i behandlingen af psykisk syge.

Udlandet kigger med
På længere sigt, skal udenlandske eksperter fra eksempel John Hopkins-hospitalet også inddrages i videokonferencerne til glæde for danske patienter.

"De har trods alt fået 18 Nobelpriser på John Hopkins-hospitalet, og så kan man jo begynde at regne sig frem til hvor mange af den slags priser, vi har modtaget på Hvidovre Hospital," siger Torben Mogensen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.