Artikel top billede

Kæmpe-kundeflugt fra VMware er under opsejling

Mange af VMwares virtualiserings-kunder overvejer at droppe selskabet. Læs her hvorfor.

Læs også:
Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Se hvad VMwares nye licensregler betyder for dig

Her er VMwares tre planer for din it-infrastruktur

VMware er den ukronede konge på toppen af virtualiserings-bjerget, men selskabet står nu åbenbart over for et stormvejr af ukendt styrke, der muligvis kan blæse det ned fra tinderne.  

En amerikansk undersøgelse foretaget af Vanson Bourne på vegne af virtualiserings-managementfirmaet Veeam Software viser, at op mod 38 procent af it-beslutningstagerne i 578 amerikanske og europæiske virksomheder med mere end 1.000 ansatte overvejer at skifte virtualiserings-leverandør til næste år.
 
Det skriver Ars Technica.

Dyr licens og modenhed hos de andre

Årsagerne til, at it-beslutningstagerne overvejer at kaste VMwares velafprøvede løsninger overbord, er hovedsageligt VMwares nye licens-model, modenhed hos andre virtualiseringsselskaber og generelle omkostninger.
 
Vanson Bourne-undersøgelsen viser, at VMwares hypervisor, der er selve virtualiserings-motoreren ved at skille software- og hardwarelaget ad i serverne til oprettelsen af de virtuelle maskiner, dominerer markedet.
 
Omkring 67,6 procent af de adspurgte virksomheder kører med VMwares hypervisor, mens 16,4 procent har Hyper-V fra Microsoft, og Citrix har en markedsandel på 14,4 procent.
 
De store er hos VMware
Især Microsofts Hyper-V anses for at være den helt store konkurrent, da selskabet både kommer med flere management-værktøjer og bedre ydelser som eksempelvis større skalerbarhed.
 
Microsofts Hyper-V anses generelt også som en god løsning for mindre selskaber, der ikke har brug for den store palette af management-værktøjer, som VMware kan tilbyde.  

  
 
Læs også:
Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Se hvad VMwares nye licensregler betyder for dig

Her er VMwares tre planer for din it-infrastruktur

Kan blive meget svært at skifte på grund af hypervisorens kroge

Åbningen af markedet mod de små og mellemstore virksomheder kan også vise sig at blive en udfordring for VMwares markedsandel, da det her kan noteres, at 955 af de 1.000 største selskaber i USA er VMware-kunder.
 
Mon dog...
Om åbningen af markedet kun er en trussel mod markedsandelen, eller om udviklingen i virtualiseringsindustrien også vil ramme VMware på omsætningen, stiller Gartner-analytiker Chris Wolf store spørgsmålstegn ved.   
 
"Det faktum, at næsten 40 procent siger, at de vil skifte deres primære hypervisor i de næste 12 måneder, virker næsten absurd på mig. Der er så mange kroge i hypervisoren," siger Chris Wolf til Ars Technica.

Han henviser til, at et skifte af hypervisor også vil betyde betydelige ændringer i selskabernes sikkerheds-, backup- og disaster recovery-processer.
 
"Når du tilføjer en anden hypervisor til datacentret, så begynder du at skabe nogle af de samme disaster recovery-problemer, som du i første omgang begyndte at bruge virtualisering for at løse," fortsætter Gartner-analytikeren.
 
Uden at nævne, at VMwares management-programmer kun virker med virksomhedens egen hypervisor, peger Chris Wolf på, at hvad selskaber måske vinder på lavere licensomkostninger, det taber de på andre områder, når de interne processer skal tilpasses to hypervisorere - eller en hypervisor fra et andet selskab. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere