Artikel top billede

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

Det er hårdere for folkene, og der er mere brug for krisepsykologen end ved sidste fyringsrunde. BEC har gennemført endnu en massefyrings-runde.

"Det gør ondt. Det er som om, at alle de følelser, vi havde sidste år, lige bliver forstærket en ekstra gang."
 
Sådan siger fællestillidsmand hos BEC, Ann Baldus-Kunze, efter at firmaet i sidste uge blot et enkelt år efter seneste fyringsrunde igen måtte afskedige en lang række it-medarbejdere.
 
Hun fortæller, at den forstærkede følelse ifølge en krisepsykolog er meget naturlig.
 
"Krisepsykologen var også mere i brug i år end sidste år," siger Ann Baldus-Kunze, der fortæller, at der kommer langt flere kraftige reaktioner fra medarbejderne.
 
"Også de blivende," siger hun.
 
Mens medarbejderne altså reagerer kraftigere på de dårlige nyheder end ved sidste fyringsrunde, har medarbejderne, så vidt fællestillidsrepræsentanten ved, ikke kanaliseret deres vrede mod ledelsen af BEC.
 
BEC offentliggjorde for blot 14 dage siden overfor medarbejderne, at bankdatacentralen igen skulle igennem en fyringsrunde.

Tre år med fyringer

I denne omgang er antallet af afskedigede medarbejdere 47 personer. Sidste år afskedigede firmaet 96 ansatte, mens der i 2009 blev fyret 21 medarbejdere.  
 
Ifølge Ann Baldus-Kunze rammer den nye afskedigelsesrunde bredt.

Derfor er det en lang række ansatte, som kommer til at mangle deres kolleger, siger hun.
 
Hun fortæller, at personalet har tiltro til, at det kan udføre dets arbejde med det mindre medarbejderantal og få firmaet ovenpå igen. 
 
"Det er det, ledelsen siger til os. Så det stoler vi på, at vi kan," siger hun.  

Hos BEC fortæller kommunikationsdirektør Tom Espensen at virksomheden ikke har lukket hele afdelinger ned som følge af afskedigelserne. 

"Vi har skåret til nogle steder. Det er primært administration og udvikling, som har måttet holde for," siger han til Computerworld.  

Han fortæller, at afskedigelserne betyder, at en del mennesker bliver flyttet rundt mellem afdelingerne. 

Ifølge Tom Espensen har BEC også afskediget en række ledere. Det betyder, at nogle chefer får ansvar for flere medarbejdere end tidligere.   

"Vi har ikke direkte været inde at fjerne et ledelseslag. Men vi har sagt farvel til ni ledere," siger Tom Espensen. 

Årsagen til afskedigelserne er ifølge BEC, at bankcentralens kunder er hårdt ramt af krisen i den finansielle sektor.  

BEC offentliggjorde i 2009 planer om en fusion med konkurrenten SDC, men de planer gik i vasken, hvorefter BEC's mangeårige direktør Leo Svendsen forlod virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere