Artikel top billede

Ny fond samler millioner til danske it-iværksættere

625 millioner kroner er der blevet samlet sammen til at støtte dansk og europæisk iværksætteri. Læs her, hvem der står bag de mange millioner, og hvordan du får del i dem.

Midt i krisetiderne, hvor mange iværksættere har svært ved at finde finansiel støtte, er det lykkedes ventureselskabet Sunstone Capital at rejse cirka 625 millioner kroner til netop dette formål - iværksætterstøtte.

Pengene har Sunstone placeret i sin seneste teknologifond, der er den tredje i rækken. De foregående fonde er fra henholdsvis 2003 og 2007.

Fonden fra 2003 støttede hovedsageligt iværksættere, der beskæftigede sig med komponentudvikling og andre hardwareprojekter, mens fonden fra 2007 altovervejende beskæftigede sig med software og webservices.

"Det, der adskiller sig ved den her fond, er, at vi som noget nyt kun er fokuseret på software, webservices og gaming. Så denne fond er tænkt til de bløde frem for de hårde investeringsmuligheder," fortæller Jimmy Fussing Nielsen, der er administrerende partner i Sunstone Capital.

Udover fokus på den bløde it er der en række kriterier, de enkelte iværksættere skal leve op til, før fondens midler investeres i deres projekter.

Drøm stort, tænk stort

Jimmy Fussing Nielsen fortæller, at du ikke behøver have det perfekte og færdigudviklede koncept for at søge fonden om kapital.

"Det vigtigste for os er den globale drøm. De iværksættere, der kommer til os, skal have en drøm eller en ambition om at få global dominans inden for deres felt. Det er lidt anti-jantelovsagtigt, men drøm stort, tænk stort, gør en forskel," forklarer han.

Dertil føjer han, at Sunstone ikke er synderligt interesseret i folk, der har siddet og nørklet med deres idé i flere år, og som har holdt kortene tæt til kroppen, for at andre ikke skulle løbe med deres ide, før de selv er klar til at lancere det endelige produkt. Ideerne skal helst være løftet fra papiret og ud i livet.

"Det behøver ikke være færdigbygget. Men kom ud med nogle beta-releases, og vis os nogle tal. Der behøver ikke være omsætning, men der må gerne være noget statistik eller webtrafik, der viser et brugermønster, der antyder, at der er et marked for ideen," siger Sunstone-partneren.

"Lidt populært kan man sige, at helst skal et nyt produkt eller en ny service være ligeså viral i sin spredning fra bruger til bruger som en influenzaepidemi i december," uddyber han.

Ligesom produktet ikke behøver være færdigudviklet,
understreger Jimmy Fussing Nielsen, at teamet bag heller ikke behøver at være eksperter.

"I skal ikke nødvendigvis komme med et team af verdensmestre. Vi skal bare ligesom kunne se, at der er nogle delelementer, der skaber fundamentet. Det kan være noget viden. Det kan være, I er meget unge og tør trodse det, der er i markedet. Det kan også være en magnet, alle andre gerne vil arbejde for," siger han til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere