Superbredbånd til Gentofte-borgere

Internetudbyderen Jaynet går nu ud med et tilbud om bredbåndshastigheder på op til 100 megabit per sekund. Men indtil videre er det kun 500 husstande i Gentofte, som tager del i elselskabet Nesas test med optiske fibre til hjemmet, der kan deltage i bredbåndsfesten.

Ordet bredbånd får en helt ny betydning, når den lille internetudbyder Jaynet lancerer sit tilbud til udvalgte kunder i Gentofte.

Jaynet giver nemlig kunderne mulighed for at surfe med op til 100 megabits per sekund, 400 gange hurtigere end de mest udbredte ADSL-opkoblinger. Den slags hastigheder er hidtil uhørt i Danmark til private kunder.

Prisen bliver heller ikke skræmmende: En krone for en gigabyte trafik, hvilket er cirka-størrelsen på en spillefilm - hvis trafikken vel at mærke kommer fra Danmark. Skal Jaynet levere data fra udlandet, er prisen den tidobbelte.

Pilotforsøg

Desværre kan langt de fleste danske internetkunder indtil videre kun drømme om Jaynet-hastigheder. Tilbudene er kun henvendt til de 500 udvalgte kunder i Gentofte, som elselskabet Nesa har lagt en optisk fiber ind til.

For Nesa er der tale om et pilotforsøg, som skal vise, om der er forretning i at lægge de lynhurtige, optiske fibre ind til de kunder, som selskabet i forvejen forsyner med strøm.

Nesa har bedt en række teleselskaber om at udbyde tjenesterne i pilotforsøget. Ud over Jaynet deltager blandt andet Cybercity og Dansk Bredbånd.

Indtil videre er det en ren internetforbindelse, Jaynet kan tilbyde, men der arbejdes på også at få etableret IP-telefoni som del af Nesa-projektet.

Den model kendes allerede fra Jaynets kunder i større boligselskaber især i København, men er en anden teknisk udfordring i Nesas tilfælde, hvor der ikke er tale om den samme type lokalnet, hvor en telefoni-boks kan tilsluttes og sættes i ejendommens kælder.

Bliver pilotprojektet ført videre ud til de 220.000 sjællandske husstande, som Nesa overvejer at tilslutte senere, skal også TV være en del af pakken.

- Men her er der stadig nogle rettighedsspørgsmål. Vi kan godt levere streaming, men hvis man skal give folk et tv-tilbud, skal man have betalingskanalerne som Canal+ med, og den aftale har vi ikke endnu, siger Rasmus Strømsted fra Jaynet.

Telmore-koncept

Samtidig gør Jaynet op med den fremherskende flatrate-prispolitik og vil i stedet afregne per gigabyte i en model som den, der kendes fra discountteleselskaber som Telmore og CBB Mobil.

- Man forudbetaler via en portal, ligesom når man tanker taletid op, fortæller Rasmus Strømsted.

Jaynet forventer ikke at tjene penge på pilotprojektet, men ambitionen er, at den billige pris også bliver gældende, når Nesas projekt eventuelt bliver udbredt til resten af kundekredsen.

Jaynet er ejet af Jakob Kjærsgaard, som solgte sit selskab Euroconnect til Song Networks for et trecifret millionbeløb i 1999. Rasmus Strømsted anslår selskabets årsomsætning til 12 millioner kroner, og langt den største del af forretningen består af hosting-ydelser med blandt andre Danmarks Radio i kundekredsen.

Jaynet har adresse på Coca-Colas gamle tapperi i Glostrup ved København, som er i færd med at blive omdannet til hosting-center.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere