Microsoft formulerer ny sikkerhedspolitik

I næste uge vil Microsoft løfte sløret for en sikkerhedspolitik, der skal imødegå den voldsomme bølge af orme-angreb, som har udstillet svagheder i softwareselskabets Windows-styresystem.

Microsoft indrømmer, at selskabet har fejlet med strategien om blot at sende rettelser (patches) ud for at lappe de huller i styresystemet Windows, som igennem de seneste måneder systematisk er blevet udnyttet af virusmagere med ormeangreb. Det skriver IT-nyhedstjenesten Cnet.

Derfor vil softwareselskabet i næste uge løfte sløret for en ny sikkerhedspolitik, som skal gøre opdateringer mindre afhængige af den enkelte bruger og virksomhed, men i stedet standse vira, før de får adgang til styresystemet.

- Fra vores side har det været lidt naivt at tro, at alle vores kunder får installeret de patches. Det er svært, siger Orlando Ayala, en salgschef fra Microsoft.

Microsoft har indset, at det er for risikabelt udelukkende at lade brugeren være ansvarlig for at lukke de huller, som opdages i Windows-softwaren.

Salgschefen indrømmer, at den stort anlagte kampagne om Trustworthy Computing - "computing du kan stole på" - har slået fejl.

Ifølge Orlando Ayala vil den ny sikkerhedspolitik betyde, at Windows binder sig stærkere til firewall-producenter, men han vil endnu ikke afsløre detaljerne i planen. Han vil heller ikke oplyse, om Microsoft selv vil begynde at lave antivirus-programmer.

- Vi vil lægge mere vægt på, hvad vi kalder at sikre ydergrænsen. Og det betyder et dybdegående partnerskab med firewall-verdenen, siger han.

Sikkerhedseksperten Bruce Schneir fra Counterpane Technologies mener også, at det er tid til at tænke nyt. Han påpeger over for Cnet, at patch-politikken altid vil give problemer for virksomheder, som hele tiden skal installere nye rettelser.

Ifølge Bruce Schneir har den megen presseomtale af de voldsomme ormeangreb været det største incitament til, at Microsoft nu ændrer strategi for softwaresikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere