Trojansk hest skjult i bannerreklame

Der er kommet en ny udnyttelse af Microsofts åbne sikkerhedshul. Der er tale om en bannerreklame, som installerer en trojansk hest, når brugerne klikker sig ind på et amerikansk websted.

Sikkerhedsselskaberne er ude med flere advarsler, efter der er fundet en ny udnyttelse af et sikkerhedshul, som Microsoft indtil videre ikke har kunnet rette.

Der er tale om en såkaldt trojansk hest, som bliver installeret på computeren, uden at brugeren ved det, blot ved at klikke sig ind på et websted.

Den trojanske hest dukker op i en bannerreklame på Fortunecity.com og er af antivirusselskaberne blevet døbt Qhosts.

Der er ingen måde at beskytte sig mod den type angreb på, ud over at ændre sikkerhedsindstillingerne i Internet Explorer, så det ikke giver tilladelse til at køre programmer, som benytter Activex eller plug-ins fra internettet. Det vil dog betyde, at en række websteder ikke bliver vist ordentligt i browseren.

Omvendt er det seneste angreb, der udnytter det åbne sikkerhedshul, ikke særligt alvorligt. Først og fremmest er der ikke tale om en virus eller en orm, som sørger for at sprede sig med lynets hast. Angrebet kommer kun fra et kendt websted, selv om der selvfølgelig er en risiko for, at lignende angreb finder sted fra andre websteder, men blot ikke er opdaget endnu.

Dernæst er der ingen store skadevirkninger ved Qhosts. Den sørger hovedsageligt for at dirigere brugerne ind på andre websteder, når de beder om at komme i kontakt med kendte websteder som eksempelvis Altavista.com.

Sikkerhedseksperter gætter på, at Qhosts sender trafik til bestemte sites for at skaffe ophavsmanden penge gennem såkaldte affiliate-annonceprogrammer.

Den server, som selve den trojanske hest ligger på, er ifølge Computerwire lukket af den amerikanske udbyder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere