Artikel top billede

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Næste generations WiFi-standard er lige på trapperne. Den kommer med løfter om langt højere hastigheder, der muliggør helt nye brugsscenarier.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

1.000 WiFi-access points ikke nok til kabel-skrotning

Den nuværende WiFi-top-standard, 802.11n, er eller endnu kun ved at blive udrullet i trådløse hjem og virksomheder.

Allerede nu har industrien dog julelys i øjnene på grund af den næste WiFi-standard.

802.11ac, som efterfølgeren hedder, er på trapperne, og den giver en række nye muligheder og hastigheder, der blæser selv den mest bredbåndshungrende teenager omkuld.

Femte generations WiFi, som standarden også kaldes, har nogle voldsomt interessante specifikationer.

Det kan godt nok være lidt svært at blive klog på, hvad der er teoretiske hastigheder og reelle muligheder, men et informationssite om 802.11ac gør det op på denne måde:

Hvor 802.11n giver muligheder for hastigheder på op til 600 megabit, så kan ac-standarden tilbyde op til 3,6 gigabit.

Den slags hastigheder skal altid tages med et vist forbehold, da mange ting spiller ind i forhold til reelle hastighed, man oplever.

Specifikationerne er desuden et udtryk for, hvad hardware-producenterne kan opnå på sigt - ikke for de produkter, der kan købes i butikkerne her og nu.

Det kan det give af muligheder

Et mere reel måde at gøre tingene op på er måske - som Netgear skriver i et Whitepaper - at 802.11ac kan give tre gange så høj en hastighed på det trådløse netværk, end det muligt med 802.11n.

Den markante hastighedsforøgelse åbne op for helt nye brugsscenarier.

Eksempelvis lover producenterne af det nye WiFi-udstyr, at det vil være muligt at streame video i HD over det trådløse netværk, ligesom også netværkskrævende spil vil få bedre vilkår.

Et andet plus er, at den nye standard anvender frekvensbåndet omkring 5 GHz imodsætning til ældre WiFi-udstyr, der anvender 2,4 GHz.

Det kan mindske problemet med trådløse forstyrrelser.

Hardware-producenterne peger desuden på, at 802.11ac er bedre til at understøtte direkte forbindelse mellem forskellige WiFi-enheder.

Muligheden eksisterer allerede med de nuværende standarder, men den kommende standard skal altså være mere pålidelig på den front. 

802.11ac-standarden er endnu under udarbejdelse, men det ventes, at den vil blive godkendt i løbet af 2012 eller 2013.

En rapport fra IMS Research har vurderet, at 802.11ac står over for et betydeligt gennembrud allerede her i 2012, og at der i 2016 vil blive solgt mere end 400 millioner enheder, der understøtter denne standard.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her


1.000 WiFi-access points ikke nok til kabel-skrotning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere