Artikel top billede

Skat: It-firma er løbet fra skatteregning på 200 mio.

Skat mener, at et it-firma er løbet fra en meget stor skatteregning. Landsskatteretten er af en anden mening.

Skat går til angreb på den børsnoterede amerikanske it-virksomhed NetApp - det tidligere Network Appliance, skriver Børsen.

Skat mener ifølge avisen, at det amerikanske selskab er løbet fra skattebetalinger for op mod 200 millioner kroner.

Det danske NetApp-selskab er formelt ejet af et selskab, der er registreret i skattelyet Cypern.

Det danske selskab er ifølge Børsen blevet brugt til at opsamle meget store indtægter fra NetApps europæiske forretninger.

Ifølge avisen har NetApp via ejerselskabet på Cypern trukket 650 millioner kroner ud af den danske forretning i form af udbytter.

Dernæst er pengene blevet ført videre til Bermuda, hvorefter de er havnet i moderselskabet i USA.

"Vi mener, at de skulle have betalt udbytteskat, da de udloddede udbytte," siger viceskattedirektør Jesper Wang-Holm til Børsen.

Børsen skriver, at Skat imidlertid allerede har fået en afgørelse i Landskatteretten i mod i sagen. Retten har vurderet, at et EU-direktiv giver grønt lys for at overføre udbytter skattefrit mellem selskaber i EU.

Alle hidtidige sager i Landskatteretten mod multinationale selskaber er imidlertid blevet anket.

Det overvejer Skat også at gøre med denne afgørelse, skriver Børsen.

NetApps europæiske vicedirektør, Fritz Meijaard, skriver i mail til Børsen, at selskabet respekterer danske love og regulativer.

"I den konkrete sag bemærker vi, at Landsskatteretten har givet NetApp fuldt ud medhold," skriver han til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere