Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Bøvl med KMD-system: Kommune får kompensation

Stor dansk kommune får kompensation af it-giganten KMD efter bøvl. Det er tredje kommune på stribe.

Aalborg Kommune har fået kompensation af KMD, som følge af tab i forbindelsen med implementeringen af ERP-systemet KMD Opus.

Det sker efter it-bøvl og problemer igennem længere tid med implementeringen af Opus.

Konkret har kommunen opgjort "...en total på kroner 771.964,00," hvilket er et "beløb, der kan tilskrives fejl hos KMD." 

Sådan lyder det i en opgørelse fra kommunen dateret til den 14. september 2011.

Før og efter implementering

Her fremgår det videre, at "fravær anmeldt for sent af KMD" udgør et tab på 538.303 kroner. Mens system- og datafejl udgør tab på 233.661 kroner for kommunen.

Dertil kommer faktisk yderligere et beløb på omkring 120.000 kroner, så den samlede kompensation til kommunen bliver 892.589 kroner, oplyser kommunen.
 
Tre på stribe
Tidligere har Computerworld beskrevet, hvordan også Sorø Kommune og Solrød Kommune har fået kompensationer af KMD, som følge af problemer med implementeringen af nøjagtig samme it-system.

It-systemet KMD Opus anvendes af mange af landets kommuner til at styre løn, visse HR-forhold og altså økonomi.

I Aalborg Kommunes tilfælde har problemerne stået på igennem længere tid. Faktisk går man fortsat med livrem og seler omkring projektet.

Bibeholder projektorganisation

I november 2011 besluttede kommunen således, at den vil bibeholde projektorganisationen.

Det sker dels på grund af manglende leverancer, delprojekter, men også på grund af "mangellisten efter optagelsesprøven," står der i et mødereferat.

Samtidig fremgår det, at KMD følger trop.

"KMD tilkendegav, at man vil matche dette (jævnfør kommunens bemanding, red.)," står der videre i referatet fra et møde den 11. november.
 
Dog vil bemandingen i kommunens styregruppe blive "lidt smallere," ligesom man også vælger at lukke en lønopfølgningsgruppe ned.

Læs kommentar fra KMD senere her på Computerworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.