Sådan giver du din bærbare længere batterilevetid

Har du Windows 7, og kunne du godt tænke dig at forlænge din bærbares batterilevetid? Vi guider dig til et indbygget Windows-værktøj, der foretager en analyse og på den baggrund leverer en række anbefalinger, så din computer kan leve længere uden stikkontakt.

Sådan giver du din bærbare længere batterilevetid

Windows 7 er ikke helt dumt, når det gælder strømindstillinger på bærbare.

Dels er det nemt at skifte mellem såkaldte strømstyringsplaner, så eksempelvis processoren drosler ned, når du ikke har brug for hestekræfterne.

Dels har Microsoft indbygget Windows Mobilitetscenter, hvor du har adgang til yderligere strømindstillinger såsom at skrue ned for skærmens lysstyrke og frakoble trådløst netværk. Begge dele gavner naturligvis batteriets levetid.

Men der findes også mange andre tiltag, der kan forbedre levetiden. Eksempelvis bør programmer, der bruger uforholdsmæssigt mange ressourcer, måske udskiftes med mindre krævende alternativer, og det kan være en god idé at sikre, at computeren automatisk går i slumretilstand, når du ikke har benyttet den et stykke tid.

Kendt af de færreste

Hvis du vil skyde genvej til en række anbefalinger i forhold til de indstillinger, der skal ændres for at optimere batteritiden, kan du følge tippet herunder. Det guider dig til et værktøj, der er indbygget i Windows, men som de færreste kender til:

1. For at komme i gang skal du åbne den såkaldte Kommandoprompt. Det gøres lettest ved at skrive "cmd" i Windows' søgebjælke, vente på at ikonet dukker op og endelig højreklikke og vælge "Kør som administrator".

2. Når du har givet den påkrævede tillladelse, og Kommandoprompt er åben, skal du indtaste følgende: powercfg -energy.

3. I godt et minuts tid vil Windows 7 nu undersøge, hvordan din bærbare opfører sig. På baggrund af analysen dannes en rapport i HTML-format i roden af dit c-drev. Led efter filen, der er navngivet energy-report.html.

Når du dobbeltklikker på HTML-filen, får du adgang til rapporten. Nu skal du følge anbefalingerne for at få inspiration til, hvordan du sparer yderligere på din computers batteri.

Læs også

Test: Massivt batterifusk med din bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.