Artikel top billede

EU: Microsoft må da godt købe Skype

Det vil ikke skade nogen, at Microsoft køber Skype og integrerer tjenesten i massevis af produkter, mener EU, der siger ja til købet.

De europæiske konkurrencemyndigheder siger efter nøjere granskning af de mulige konsekvenser ja til, at Microsoft må købe den dansk-udviklede IP-telefonitjeneste Skype.

"Kommissionen vurderer, at der ikke er grund til konkurrencemæssige bekymringer i det voksende marked med talrige spillere, inklusive Google," lyder det fra EU.

Microsoft betaler 44 milliarder kroner for Skype, der oprindeligt blev udviklet af danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennströmm, som begge blev mangemilliardærer, da de i 2005 solgte Skype til amerikanske eBay.

eBay solgte Skype videre i 2009.

EU-Kommissionen mener heller ikke, at Microsofts opkøb af Skype, der blev offentliggjort i maj, vil få konsekvenser for konkurrencesituationen i markedet for kommunikations-løsninger til erhvervslivet.

"Skype har en begrænset markedsandel for disse produkter og konkurrerer ikke direkte med Microsofts erhvervsløsning, Lync," lyder det.

Skal integreres

Microsoft har planer om at integrere Skype i en række af sine produkter, der blandt andet tæller Xbox, Kinect, Windows Phone og den nye Windows PC.

"Samtidig vil vi udvide Skype ved at forbinde Skype-brugere med brugere af vores Outlook-produkter samt Lync, Xbox Live, Messenger og Hotmail," siger Microsofts topchef, Steve Ballmer.

De amerikanske konkurrencemyndigheder har tidligere sagt ja til opkøbet. Også de amerikanske konkurrencemyndigheder har vurderet, at der på markedet er rigeligt med konkurrrence en række store spillere som eksempelvis Google.

Læs også: Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere