Artikel top billede

CSC varsler fyringer af op mod 500 ansatte

Erstatninger på mere end otte milliarder kroner får CSC til at varsle masse-afskedigelser.

Balladen om det kuldsejlende it-system til sundhedsvæsenet i Storbritannien koster nu omkring 500 CSC-ansatte jobbet.
Det skriver Computerworlds britiske søstermedie.

Det engelske projekt blev droppet i fjor og skulle modernisere it-systemerne i store dele af sundhedsvæsnet med blandt andet elekroniske patientjournaler.

Den samlede pris af sundhedsprojektet hos National Health Service (NHS) er opgjort til 113,6 milliarder kroner, hvoraf CSC har kontrakter for 26 milliarder kroner.

Til sammenligning har det nu droppede Polsag-system i Danmark en samlet værdi af en halv milliard kroner.

Erstatning giver nedskæringer

Den britiske regerings stop for det enorme CSC-projekt betød for nylig, at CSC måtte afskrive et beløb på 8,3 milliarder kroner til erstatning i sagen om det fejlslagne kæmpeprojekt.

Og det er denne erstatning, som nu koster 500 ansatte hos CSC deres stilling, hvilket er omkring en tredjedel af CSC's samlede stab på sundheds-it i England.

Firmaet gav i en udtalelse udtryk for med beklagelse at have startet et forløb, hvor firmaet i løbet af tre måneder skal reducere antallet af ansatte med relation til NHS-projektet med op til 500 medarbejdere.

Firmaet lovede at minimere nedskæringerne ved hjælp af omplaceringer og frivillige fratrædelsesordninger.

CSC ser ifølge Computerworlds britiske søstermedie nedskæringerne som "nødvendige, fordi vi i al væsentlighed nu har gennemført mange udviklingsmæssige nøgleaktiviteter med NHS," lød det i udtalelsen fra firmaet.

Flere projekter mistet

CSC har i Danmark informeret omkring 300 ansatte om, at de er opsagt fra deres stillinger hos CSC fra den 1. april for at blive virksomhedsoverdraget til den indiske konkurrent TCS, fordi telegiganten TDC ikke har ønsket at fortsætte med CSC som leverandør af it-services for omkring 4,2 milliarder kroner.

For få uger siden trak justitsminister Morten Bødskov (S) desuden stikket til det multiforsinkede og stærkt fordyrede skandaleprojekt Polsag.

Samtidig er CSC sat under særlige vilkår hos en anden myndighed, Skat, der omkring jul besluttede at fortsætte med CSC som leverandør af det forsinkede opkrævnings- og regningssystem Debitormotor, der giver følgevirkninger på andre systemer.

Beslutningen kom efter en disput, der kulminerede i en offentlig anklage mod CSC om bevidst at have ført Skat bag lyset.

Firmaet har i løbet af det sidste halve år skiftet heftigt ud i ledelsen. Både internationalt og i Danmark har firmaet fået nye topchefer, herhjemme John Walsh, der er sat ind som problemknuser, og ser CSC Dammark som en samlet pakke med alle de udfordringer, han tidligere har løst, samlet på et sted.

Firmaet døjer stadig med det amerikanske børstilsyn, som fortsat undersøger sagen om formodet regnskabsmanipulation hos CSC Danmark for omkring en halv milliard kroner.

Sagen har siden spredt sig til Australien, og firmaet er også under efterforskning på hjemmebanen i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere