Artikel top billede

CSC varsler fyringer af op mod 500 ansatte

Erstatninger på mere end otte milliarder kroner får CSC til at varsle masse-afskedigelser.

Balladen om det kuldsejlende it-system til sundhedsvæsenet i Storbritannien koster nu omkring 500 CSC-ansatte jobbet.
Det skriver Computerworlds britiske søstermedie.

Det engelske projekt blev droppet i fjor og skulle modernisere it-systemerne i store dele af sundhedsvæsnet med blandt andet elekroniske patientjournaler.

Den samlede pris af sundhedsprojektet hos National Health Service (NHS) er opgjort til 113,6 milliarder kroner, hvoraf CSC har kontrakter for 26 milliarder kroner.

Til sammenligning har det nu droppede Polsag-system i Danmark en samlet værdi af en halv milliard kroner.

Erstatning giver nedskæringer

Den britiske regerings stop for det enorme CSC-projekt betød for nylig, at CSC måtte afskrive et beløb på 8,3 milliarder kroner til erstatning i sagen om det fejlslagne kæmpeprojekt.

Og det er denne erstatning, som nu koster 500 ansatte hos CSC deres stilling, hvilket er omkring en tredjedel af CSC's samlede stab på sundheds-it i England.

Firmaet gav i en udtalelse udtryk for med beklagelse at have startet et forløb, hvor firmaet i løbet af tre måneder skal reducere antallet af ansatte med relation til NHS-projektet med op til 500 medarbejdere.

Firmaet lovede at minimere nedskæringerne ved hjælp af omplaceringer og frivillige fratrædelsesordninger.

CSC ser ifølge Computerworlds britiske søstermedie nedskæringerne som "nødvendige, fordi vi i al væsentlighed nu har gennemført mange udviklingsmæssige nøgleaktiviteter med NHS," lød det i udtalelsen fra firmaet.

Flere projekter mistet

CSC har i Danmark informeret omkring 300 ansatte om, at de er opsagt fra deres stillinger hos CSC fra den 1. april for at blive virksomhedsoverdraget til den indiske konkurrent TCS, fordi telegiganten TDC ikke har ønsket at fortsætte med CSC som leverandør af it-services for omkring 4,2 milliarder kroner.

For få uger siden trak justitsminister Morten Bødskov (S) desuden stikket til det multiforsinkede og stærkt fordyrede skandaleprojekt Polsag.

Samtidig er CSC sat under særlige vilkår hos en anden myndighed, Skat, der omkring jul besluttede at fortsætte med CSC som leverandør af det forsinkede opkrævnings- og regningssystem Debitormotor, der giver følgevirkninger på andre systemer.

Beslutningen kom efter en disput, der kulminerede i en offentlig anklage mod CSC om bevidst at have ført Skat bag lyset.

Firmaet har i løbet af det sidste halve år skiftet heftigt ud i ledelsen. Både internationalt og i Danmark har firmaet fået nye topchefer, herhjemme John Walsh, der er sat ind som problemknuser, og ser CSC Dammark som en samlet pakke med alle de udfordringer, han tidligere har løst, samlet på et sted.

Firmaet døjer stadig med det amerikanske børstilsyn, som fortsat undersøger sagen om formodet regnskabsmanipulation hos CSC Danmark for omkring en halv milliard kroner.

Sagen har siden spredt sig til Australien, og firmaet er også under efterforskning på hjemmebanen i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere