Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Lav hastighed: DTU-chef føler sig "røvrendt" af TDC

DTU har bøvl med sine smartphones, da leverandøren TDC har sat datahastigheden ned. Universitetets telefonichef raser.

Læs også: Efter mobil-ballade: DTU overvejer helt at droppe SKI

Hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har flere haft problemer med sine smartphones efter den 18. januar 2012.

Fra den dato valgte leverandøren TDC at sænke datahastigheden til 0,3/0,2 Mbit/s så de 3.000 abonnementer ikke kunne yde ordentligt.

Det fortæller DTU's telefonichef, John Lauersen, til Computerworld.

"Jeg oplevede, at flere og flere henvendte sig med telefoner, der ikke virkede. Pludselig fandt jeg så ud af, at TDC havde sat hastigheden ned," fortæller han.

Forhistorien er den, at DTU via SKI´s rammeaftale 02.08 har tegnet en ny kontrakt med TDC, der også stod for den tidligere leverance.

Men da man skulle over på den nye aftale, så blev hastigheden altså sat ned til 0,3/0,2 Mbit hvor den tidligere var på 7,2/1 Mbit, oplyser telefonichefen. 

TDC forlanger tillægspriser

Ifølge John Lauersen, der siden har holdt møder med TDC, er meldingen, at man kan købe tillægsprodukter for +5 kr for 1,4/0,3 Mbit eller +10 kroner for 7/1 Mbit per abonnement per måned for at få hastigheden op.

Men den melding gør John Lauersen rasende, for han mener, at TDC inden aftalen havde lovet noget andet.

Ifølge ham indlevede alle udbyderne på aftalen nogle hastigheder i et excel-ark, som de ville efterleve. Ligesom han på et møde den 22/7 2011 blev præsenteret for en anden hastighed end den, der mødte DTU-folkene den 19. januar i år.
 
"Jeg følger mig røvrendt, for nu at sige det ligeud. Det finder jeg mig simpelthen ikke i," siger han.

DTU´s juridiske afdeling og indkøbsafdeling er nu gået ind i sagen. For John Lauersen forklarer, at såfremt TDC havde præsenteret dem for, at teleselskabet vil sænke hastigheden til det nuværende, så ville man i stedet have hoppet på en tilsvarende teleaftale under Finansministeriet.

SKI-aftalen løber 32 måneder, hvor DTU er bundet af aftalen.

TDC: Ikke dialog i pressen
Hos TDC beklager man at kunden har en anden opfattelse end selskabet.

"Det er beklageligt, hvis kunden måtte have en anden opfattelse af aftalens indhold end os," lyder det i en skriftlig kommentar fra underdirektør Kathrine Forsberg fra TDC Erhverv sendt via presserådgiver Povl Damstedt Rasmussen.

Hun forklarer videre, at "vi har et godt forhold til DTU, og vi ønsker ikke at diskutere sagen igennem pressen".

"I stedet tager vi dialogen direkte med kunden," lyder det fra Kathrine Forsberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.