Server holder tæt med sikkerhedshuller

Sikkerhedsfirmaet Security Point har udviklet en server-løsning, der sparer virksomhederne for at sende deres data om sikkerhedshuller via nettet til sikkerheds-leverandøren. Selskabets 21-årige direktør forventer et stort mersalg allerede i år.

Når et sikkerhedsfirmas software har identificeret sikkerhedsproblemer hos kunden, bliver data om hullet som oftest sendt tilbage til sikkerhedsfirmaet, der så sender de nødvendige lapninger tilbage.

Men det er ikke alle virksomheder, der er glade for at sende så følsomme data ud på informationsmotorvejen.

Det imødekommer det lille Vejle-firma Security Point med en helt ny server-løsning, som i stedet holder informationen internt i virksomheden og blot alarmerer netværksadministratoren om eventuelle fejl.

- Vi har haft en konkret efterspørgsel fra kunder i USA og Schweiz. De vil have et stand-alone produkt, hvor alle data ligger hos dem selv, siger direktør i Security Point, Viktor Christiansen.

Har kostet millionbeløb

Han fortæller, at der er ofret et millionbeløb på udvikling af server-løsningen, som indtil videre er solgt til en enkelt amerikansk og en enkelt schweizisk virksomhed.

Men allerede i november og december i år forventer han, at ordrer i størrelsesordenen 850.000 kroner vil begynde at tikke ind.

Viktor Christiansen mener, at blandt andet terrorfrygten driver markedet - ikke mindst i USA. Her har Security Point to sælgere ansat og forventer, at meget af salget skal komme herfra

Men også Schweiz forventes at generere flere ordrer, fordi virksomhederne i bjerglandet generelt er meget påpasselige omkring data-sikkerhed.

16-årig med eget selskab

Security Point i Vejle har i alt syv ansatte inklusive en tysk sælger og de to amerikanske medarbejdere.

Virksomheden blev etableret i 1996 af den dengang kun 16-årige Viktor Christiansen og har hidtil haft de fleste af sine kunder - herunder Apple Computer og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling - på sit online-sikkerhedsprodukt SP Scanner.

Selskabet blev først et aktieselskab sent sidste år, og havde i 2002 en omsætning på cirka 1,2 millioner kroner og en indtjening på 210.000 kroner før skat.

I år regner Viktor Christiansen med en omsætning i størrelsesordenen 2,6 millioner kroner og et meget beskedent resultat grundet de store udviklingsomkostninger til den ny serverløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere