Artikel top billede

Net-kriminelle går efter én bestemt type firmaer

De internet-kriminelle har for længst spottet, hvor de kan stjæle penge og følsomme informationer.

Læs også:

Patent- og Varemærkestyrelsen hacket

DK-Cert: 2011 blev året for de målrettede angreb

Net-kriminelle går primært efter små og mellemstore virksomheder.

Det er en af de konklusioner, man kan læse i den årlige databrudsrapport fra sikkerhedsfirmaet Verizon, der netop er udkommet.

Rapporten tager temperaturen på hvilke it-trusler og tendenser, der er de største i skrivende stund.

De små er i fare

Forklaringen på hackernes interesse i de små virksomhederer er, at det er langt nemmere at få foden indenfor i de små og mellemstore virksomheder, fordi sikkerheden ikke er på højde med den, man finder i de store firmaer.

Der er måske ikke så mange penge at hente i et lille firma, men mange bække små gør en stor å, fristes man til at sige.

"For de it-kriminelle handler det naturligvis om at få fat i penge uden at blive opdaget, fortæller Wade Baker, Verizon-direktør for risk intelligence, om selskabets resultater i databrudsrapporten.

"Mange små og mellemstore virksomheder prioriterer ikke sikkerheden i samme grad som de store firmaer, og derfor er de blevet det mest yndede angrebsmål for net-kriminelle," forklarer han.

"Hvis sikkerheden er lav, kan net-kriminelle samtidig automatisere angrebene og derved angribe rigtig mange firmaer ad gangen, og derved får de et højt udbytte," lyder forklaringen. 

Lav risiko

Samtidig er risikoen for, at den net-kriminelle bliver opdaget, langt mindre i de små firmaer.

"I mindre virksomheder er man mindre tilbøjelig til at opdage indbrud og derfor langsommere til at respondere og tage aktion overfor indbrud," siger Wade Baker til Computerworld.

Han giver samtidig et par gode tips til, hvordan den mindre virksomhed kan sikre sig.

"Installér og vedligehold en firewall til internetbaserede tjenester for at beskytte data. Hackere kan ikke stjæle, hvad de ikke kan nå," lyder det fra Verizon-manden, og han fortsætter:

"I de programmer, man anvender i virksomheden, skal man ændre forudindstillede legitimations-oplysninger for at forhindre uautoriseret adgang."

Sidst, men ikke mindst, peger han på, at man skal overvåge sine tredjepartsprogrammer og huske at opdatere sin software.

Hele Verizons 2012 databrudsrapport kan læses her (PDF).

Læs også:

Patent- og Varemærkestyrelsen hacket

DK-Cert: 2011 blev året for de målrettede angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere