Artikel top billede

Net-kriminelle går efter én bestemt type firmaer

De internet-kriminelle har for længst spottet, hvor de kan stjæle penge og følsomme informationer.

Læs også:

Patent- og Varemærkestyrelsen hacket

DK-Cert: 2011 blev året for de målrettede angreb

Net-kriminelle går primært efter små og mellemstore virksomheder.

Det er en af de konklusioner, man kan læse i den årlige databrudsrapport fra sikkerhedsfirmaet Verizon, der netop er udkommet.

Rapporten tager temperaturen på hvilke it-trusler og tendenser, der er de største i skrivende stund.

De små er i fare

Forklaringen på hackernes interesse i de små virksomhederer er, at det er langt nemmere at få foden indenfor i de små og mellemstore virksomheder, fordi sikkerheden ikke er på højde med den, man finder i de store firmaer.

Der er måske ikke så mange penge at hente i et lille firma, men mange bække små gør en stor å, fristes man til at sige.

"For de it-kriminelle handler det naturligvis om at få fat i penge uden at blive opdaget, fortæller Wade Baker, Verizon-direktør for risk intelligence, om selskabets resultater i databrudsrapporten.

"Mange små og mellemstore virksomheder prioriterer ikke sikkerheden i samme grad som de store firmaer, og derfor er de blevet det mest yndede angrebsmål for net-kriminelle," forklarer han.

"Hvis sikkerheden er lav, kan net-kriminelle samtidig automatisere angrebene og derved angribe rigtig mange firmaer ad gangen, og derved får de et højt udbytte," lyder forklaringen. 

Lav risiko

Samtidig er risikoen for, at den net-kriminelle bliver opdaget, langt mindre i de små firmaer.

"I mindre virksomheder er man mindre tilbøjelig til at opdage indbrud og derfor langsommere til at respondere og tage aktion overfor indbrud," siger Wade Baker til Computerworld.

Han giver samtidig et par gode tips til, hvordan den mindre virksomhed kan sikre sig.

"Installér og vedligehold en firewall til internetbaserede tjenester for at beskytte data. Hackere kan ikke stjæle, hvad de ikke kan nå," lyder det fra Verizon-manden, og han fortsætter:

"I de programmer, man anvender i virksomheden, skal man ændre forudindstillede legitimations-oplysninger for at forhindre uautoriseret adgang."

Sidst, men ikke mindst, peger han på, at man skal overvåge sine tredjepartsprogrammer og huske at opdatere sin software.

Hele Verizons 2012 databrudsrapport kan læses her (PDF).

Læs også:

Patent- og Varemærkestyrelsen hacket

DK-Cert: 2011 blev året for de målrettede angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere