Artikel top billede

Mobilselskaber mister over 300 milliarder kroner

En rapport fra Juniper konkluderer, at der er behov for bedre teknologi til at beskytte mod svindel i telebranchen. Sidste år svarede tabene til seks procent af omsætningen.

Computerworld News Service: Mobilselskaberne mistede sidste år over 323 milliarder kroner - det er mere end seks procent af branchens globale omsætning - på grund af utilstrækkelige processer til såkaldt revenue assurance og håndtering af svindel, konkluderer en ny rapport.

Mobilselskaberne står ifølge de dystre udsigter i rapporten fra Juniper Research overfor det "mareridtsscenarie", at tabene vil være femdoblet i 2016, hvis ikke teleselskaberne implementerer afhjælpende foranstaltninger i løbet af de næste fem år.

Hvis ikke selskaberne investerer i teknologi, der kan beskytte deres omsætninger, vil de ifølge Juniper miste endnu mere end i dag til svindel, når 4G begynder at få fodfæste i markedet.

Rapporten Mobile Revenue Assurance & Fraud Management: Business Strategies & Forecasts 2012-2016 fremhæver, at mens teleselskaberne integrerer et større og større udvalg af enheder og samtidig håndterer en kraftig stigning i trafikken i mobilnetværkene, så følger fakturerings-systemerne ikke med udviklingen.

Derfor er teleselskaberne ifølge Juniper i stigende grad ikke i stand til med tilstrækkelig nøjagtighed eller effektivitet at registrere transaktionerne på deres netværk. Kompleksiteten har resulteret i større provenutab i kraft af tab på debitorer og større risiko for svindel.

Men med en vedvarende investering i teknologier til revenue assurance og håndtering af svindel kan dette "svind" falde til fire procent af omsætningen i 2016, hvilket udgør en reduktion på knap 84 milliarder kroner sammenlignet med 2011.

Windsor Holden, der er medforfatter til rapporten, udtaler:
"I takt med at branchen mere aggressivt går ind i 4G/LTE, risikerer teleselskaberne at underminere eventuel omsætning fra tillægstjenester ved fortsat at undlade at investere i passende forretningsunderstøttende systemer."

"På trods af de indledende omkostninger demonstrerer systemer til revenue assurance og håndtering af svindel tydeligt deres værd i investeringsafkast."

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB

Lundgrens Advokatpartnerselskab

Serviceminded IT-supporter

Capgemini Danmark A/S

Cloud Security Consultant

Capgemini Danmark A/S

Business Unit Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere